Oud-regiospelers Van Mil en Freriks stunten met AB in Deense bekercompetitie

Het op het derde niveau in Denemarken uitkomende Akademisk Boldklub (AB) zorgde woensdagavond voor een enorme stunt in het Deense bekertoernooi. Het team van oud-Jong ADO Den Haag-speler Kilian van Mil (foto) en oud-Katwijk speler Tim Freriks versloeg het in de Super Liga, het hoogste niveau in Denemarken, uitkomende Vejle na strafschoppen.

Tekst: Peter Petit

Van Mil en Freriks stonden tegen Vejle, met oud-ADO Den Haag-doelman Indy Groothuizen tussen de palen, in de basis, maar werden allebei in de loop van de tweede helft vervangen. Het was de derde bekerzege dit seizoen van AB, de oude club van Kenneth Perez, op vreemd grondgebied.

Pingels

Na negentig minuten plus verlenging stond nog steeds de 1-1 op het scorebord, waarna strafschoppen noodzakelijk waren. Door deze strafschoppenreeks beter te benutten (3-2) plaatste AB zich voor de kwartfinale van de Deense beker. In de competitie zijn de prestaties van Van Mil en Freriks niet om over naar huis te schrijven. De club uit de regio Kopenhagen neemt na dertien wedstrijden een zesde plek in. Op Instagram laat linkspoot Freriks weten in de volgende ronde met zijn team graag tegen landskampioen FC Kopenhagen te willen spelen.

Lees verder