Oud-ADO spelers Goppel en Catic helpen Wiesbaden aan zege tegen Düsseldorf

Dankzij een furieuze eerste helft, waarin driemaal werd gescoord versloeg het in de Tweede Bundesliga uitkomende SV Wehen Wiesbaden verrassend het als tweede geplaatste Fortuna Düsseldorf met 1-3. Bij Wehen hadden de twee oud-ADO Den Haag-spelers Thijmen Goppel en Amar Catic (foto) een groot aandeel in de zege van de club uit Wiesbaden.

Tekst: Peter Petit

De winst op Fortuna Düsseldorf betekende de derde zege op rij voor het team van Goppel en Catic, dat binnen 32 minuten in de eerste helft driemaal het vijandelijke net wist te vinden. De rechts op het middenveld spelende Goppel was met een assist belangrijk bij het eerste doelpunt van Wehen. Uit zijn goed getimede voorzet scoorde de Zuid-Koreaan Hyunjy Lee de 0-1 voor de rood-zwarten.

Catic

Na een door centrumspits Iredale van Wehen gewonnen luchtduel kwam de bal bij de aan de links op het middenveld spelende Amar Catic, die met succes de bal in de rechterhoek langs doelman Kastenmeier van Düsseldorf schoot. Na deze zege in de twaalfde speelronde, neemt Wehen een zevende positie op de ranglijst in, met acht punten achterstand op leider Sankt Pauli, dat niet te stoppen lijkt op de weg naar promotie naar de Bundesliga.

Lees verder