Duel tussen DUNO en GSC ESDO op Haagse Dynamiek gaat niet van start

De competitiewedstrijd in de vierde klasse C tussen DUNO en GSC ESDO is zaterdagmiddag niet van start gegaan, omdat GSC ESDO, de ploeg van trainer Ali Boussaboun, niet voldoende spelers beschikbaar had.

Beide teams hadden zich al omgekleed en waren tijdig aan de warming-up begonnen. GSC ESDO stond met slechts zeven spelers op het veld, dat zou voldoende zijn om de wedstrijd aan te vangen. Maar na de warming-up gaf het GSC ESDO-kamp aan dat er twee spelers geblesseerd (!) waren geraakt tijdens die warming-up. En met vijf man kan er niet begonnen worden, dus ging er een streep door de wedstrijd met als mededeling ‘GSC ESDO niet opgekomen’.

Triest

Triest voor GSC ESDO dat voor aanvang van de wedstrijd op een knappe tweede plaats stond, met slechts twee punten achterstand op koploper GDA. GSC ESDO had in de week vooraf al – vergeefs – aan de KNVB gevraagd het duel uit te stellen omdat de ploeg niet over voldoende spelers kon beschikken deze zaterdag. Trainer Kenneth Lamens (foto) van DUNO was na afloop teleurgesteld: ,,De spelers konden na de warming-up met een nat shirt weer naar binnen, niet van het zweet, maar van de regen”, liet hij weten voor de microfoon van Den Haag FM. ,,Triest dat het zo liep, want GSC ESDO had een aantal spelers door kunnen schuiven van hun derde team, dat had net daarvoor tegen DUNO 2 gespeeld. Triest dat dit gebeurt op het niveau van eerste elftallen. We zullen nu waarschijnlijk moeten inhalen op een doordeweekse avond en dan is het altijd afwachten of bij ons alle jongens beschikbaar zijn.”

De aanklager van de KNVB zal nu met een schikkingsvoorstel komen en mag GSC ESDO rekenen op winstpunten in mindering en een geldboete. De wedstrijd zal op een nader te bepalen datum alsnog worden gespeeld.

Lees verder