4e klasse D: Te Werve weet na zes wedstrijden weer wat winnen is, Visser weer belangrijk voor Vredenburch

Twee teams die zaterdag voor de eerste keer dit seizoen de volle drie punten haalden: Te Werve versloeg in een wedstrijd met de nodige opstootjes van het ooit in de Hoofdklasse uitkomende Deltasport (4-2). Met haar eerste zege drukte MSV’71 RVC Celeritas nog dieper in de hoek waar de klappen vallen.

Tekst: Peter Petit           |         Foto’s: Perry Biemans

Te Werve – Delta Sport

Te Werve weet eindelijk weer eens wat winnen is. Tegen Deltasport boekte de brigade van hoofdtrainer Huib van Oostrom Soede een belangrijke eerste seizoenzege, in wat een parodie van een voetbalwedstrijd was: 4-2. Deltasport eindige de wedstrijd na twee rode kaarten met negen man en de overgebleven Vlaardingers verlieten uit frustratie na de tweede rode kaart drie minuten voor het slotakkoord het veld. De meeste spelers van Deltasport hadden geen zin meer om de laatste minuten nog uit te spelen en gaven de voorkeur aan de warme douche boven de zoveelste plensbui. Om te voorkomen dat de wedstrijd als ‘gestaakt’ op het wedstrijdformulier zou komen liet de inderdaad niet al te sterk fluitende scheidsrechter Ramsay van Rijn toch nog even doorvoetballen. Dat gaf een uniek beeld van een volledig Te Werve tegen een handjevol Deltasport-spelers, dat nog niet voor de warme douche had gekozen en elkaar rond de middencirkel de bal toespeelde tot dan eindelijk het verlossende eindsignaal klonk.

Tussen de vele opstootjes en in totaal zeven gele en twee rode kaarten door werd er ook nog gescoord: Aymana Achnak (2x), Patrick Suijkerbuijk en Faysal Amaziane zorgen voor de Rijswijkese treffers en de daarmee verdiende overwinning. Deltasport speelde agressief en tot het randje, mede vanwege de vaak twijfelachtige arbitrale beslissingen. Van Oostrom Soede:  ,,De scheidsrechter was af en toe een beetje warrig, maar dat komt ook omdat er best wel veel gebeurde op het veld.”

MSV’71 – RVC Celeritas

MSV’71 behaalde tegen RVC Celeritas de eerste overwinning. Lang heeft de thuisploeg op de eerste seizoenzege moeten wachten, maar tegen de Rijswijkers proefden de pupillen van hoofdtrainer Paul van Loenen dan eindelijk voor het eerst het zoet van een overwinning, met RVC Celeritas als kind van de rekening. Bij MSV’71 was Rick de Jonge met twee doelpunten de gevierde man in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen de rode lantaarndrager in 4D. Na de 1-0 van Rick de Jonge kreeg RVC Celeritas de beloning voor het betere spel. MSV’71-doelman Bart Voskamp, die terug kan kijken op een uitstekende wedstrijd, kreeg een afstandsschot niet onder controle, in de rebound scoorde RVC Celeritas de gelijkmaker. In de rust moet het gedonderd hebben in de kleedkamer van MSV’71, want de manier waarop de thuisclub het tweede deel van de eerste helft afwerkte was werkelijk beneden alle peil. De peptalk van Van Loenen had effect, want de tweede helft was amper twee minuten aan de gang of de 2-1 stond al op het bord. Deze keer was het RVC Celeritas-doelman Eldrin Serbony die een afstandsschot verkeerd beoordeelde, waarna Jasper van Veen MSV’71 op voorsprong schoot: 2-1. Ver in de tweede helft schoot wederom Rick de Jong met een knappe beweging de thuisploeg in veilige haven: 3-1. Daarmee was de eerste zege van het seizoen een feit en stijgt de equipe van Van Loenen naar de zevende plek op de ranglijst.

DHL – Vredenburch

In Delft won Vredenburch met 1-2 van DHL. Grote man bij de Rijswijkers was, zoals eigenlijk al het gehele seizoen, Basje Visser, die de gehele productie voor de Rijswijkers verzorgde. Na de 0-1 scoorde Visser uit een vrije trap van afstand de 0-2. Na een eigen doelpunt van Vredenburch kwam DHL nog terug tot 1-2. Dat was tevens de ruststand. In de tweede periode vielen geen doelpunten meer, er was wel een rode kaart voor Vredenburch-speler Alex Jacobs.

Lees verder