3e klasse D: Naaldwijk doet goede zaken tegen Meeuwenplaat, HVC’ 10 te sterk voor Kethel Spaland

Naaldwijk behield tegen Meeuwenplaat de koppositie. Lyra verloor van Excelsior’20, ondanks een snelle voorsprong. Rhoon slaagde er na een sterke slotfase niet in om gelijk te komen en verloor van MVV’27. Kethel Spaland speelde een sterke wedstrijd tegen HVC’10, maar de uitploeg nam wel de punten mee.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk         |      Foto’s: Hans Wüstefeld

Kethel Spaland – HVC’10

Kethel Spaland ontving HVC’10. De thuisploeg wilde koste wat het kost de drie punten behouden en de uitploeg wilde de drie punten juist meenemen naar huis. Halverwege de eerste helft schoot Thomas van der Bogt van buiten het strafschopgebied zijn ploeg op voorsprong. De thuisploeg zocht naar de  gelijkmaker, maar ging toch de kleedkamer in met een achterstand van 0-1. Na de rust ging Kethel Spaland vol voor de gelijkmaker en creëerde meerdere kansen. HVC’10 had hetzelfde idee en slaagde erin om te scoren. Dave Kram maakte op aangeven van Wessel Vijverberg de 0-2 voor de uitploeg. De tweede helft waren de bezoekers de betere partij, en wisten de gastheren de HVC’10-doelman niet te passeren. Een verdiende winst voor de ploeg van John de Ronde.

MVV’27 – Rhoon

Op Sportpark de Commandeur kwam Rhoon op bezoek in Maasland bij MVV’27. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Bouke schippers. Voor de rust volgde alweer het volgende doelpunt, wederom voor de thuisploeg: 2-0. Dennis Louter mocht dit doelpunt op zijn naam schrijven en bepaalde ook gelijk de ruststand op 2-0. MVV’27 kwam sterk uit de kleedkamer en bleef druk zetten op de defensie van Rhoon. Na een uur scoorde Wijnand van der Schee de 3-0. Lloyd Rijnsburger maakte tien minuten later alweer het volgende doelpunt voor de thuisploeg: 4-0. Rhoon werd in de slotfase sterker en creëerde meer kansen. Eén van deze kansen was raak en nog geen vijf minuten later kon Rhoon weer juichen. Helaas voor Rhoon waren er maar negentig minuten te spelen en stond er op het scorebord dan ook een 4-2 eindstand voor de gastheren toen het laatste fluitsignaal klonk.

Excelsior’20 – Lyra

Lyra ging op bezoek bij Excelsior’20. De bezoekers kwamen al snel in de beginfase op een voorsprong door Roy van der Sar. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en vond deze een kwartier voor rust. Beide ploegen zochten de kleedkamer op bij een gelijke stand: 1-1. Na een uur spelen kreeg de thuisploeg een penalty mee en kwam zo op voorsprong: 2-1. Lyra probeerde nog op gelijke hoogte te komen, maar Excelsior’20 maakt vergrootte de marge en bepaalde daarmee de eindstand op 3-1.

Naaldwijk – Meeuwenplaat

Naaldwijk was op De Hoge Bomen gastheer voor Meeuwenplaat. De koploper begon sterk aan de wedstrijd en vanuit een voorzet van Danny Niël kopte Tim Zwinkels het eerste doelpunt binnen: 1-0. De thuisploeg bleef kansen creëren en zo kon Danny Niël zijn tweede doelpunt voor de thuisploeg maken: 2-0. Meeuwenplaat probeerde nog wat terug te doen, maar in de slotfase van de eerste helft was er wederom een voorzet die binnen werd gekopt door Tim Zwinkels. De ruststand is dan ook 3-0. Beide ploegen kwamen goed uit de kleedkamer, maar in de tweede helft wisten zowel de thuis- als uitploeg de score niet te veranderen. Naaldwijk voegde met die 3-0 weer drie punten aan haar totaal toe en behoudt de koppositie.

 

 

Lees verder