2e klasse D: DHC pakt thuis volle buit tegen Berkel

De weersomstandigheden waren niet al te best, de regen bleef gedurende bijna de gehele wedstrijd neervallen in het Stadion aan de Delftse Brasserskade. DHC ontving daar Berkel, dat voor aanvang op de ranglijst slechts één punt onder de thuisclub stond. Twee clubs die nog nooit tegen elkaar hadden gespeeld, DHC speelde tot voor kort immers op zondag, terwijl Berkel van oudsher op zaterdag uitkwam.

Tekst: Wicher Schreuders            |      Foto’s: Alex Pronk

DHC begon energiek aan de wedstrijd en trok volop ten aanval. Berkel moest terug om te voorkomen dat de groen-zwarten serieus gevaarlijk konden worden. Na negen minuten pas een eerste doelpoging van de kant van Berkel, maar daarna was het toch weer DHC dat sterker was. Na zestien minuten kwam er een ommekeer. Mohamed Azaroiali omspeelde fraai de uitkomende DHC-goalie Oussama Zayzaoui. Azaroiali dacht vervolgens van dichtbij in het lege doel te kunnen gaan scoren, maar de snel aansnellende Luis Tumba voorkwam dit met een sliding op de bal, kort voor de doelpaal waar hij onzacht mee in aanraking kwam. Berkel claimde bij de uitstekend leidende scheidsrechter Erik de Winter (Rotterdam-Noord) een strafschop, maar deze wilde daar niets van weten. De hieruit volgende hoekschop leverde niets op.

Het gaf Berkel wel nieuwe energie en geloof in een goed resultaat, want in de volgende fase van de wedstrijd was het veldoverwicht voor de gasten. Pas in het slotkwartier voor de doelwisseling nam DHC het initiatief weer over. Dit leidde na dik een half uur tot een door Gio Agostien goed genomen vrije trap, die door Berkel-doelman Jim Visser ternauwernood over de lat werd getikt. Een minuut later ging een voorzet van Sinan Ocal voor het doel net langs de inkomende Giovalli Serbony, waardoor de man aan het scorebord nog steeds niet in actie hoefde te komen. De 0-0 stand bleef tot aan de doelwisseling ongewijzigd.

Wissels

In de tweede helft bracht een fraaie combinatie tussen Giovalli Serbony en Quinten van Zweden laatstgenoemde voor het Berkel-doel, maar doelman Visser bracht ook nu redding. Vervolgens na 52 minuten een levensgrote kans aan de andere kant. Invaller Roy Visser kopte vanaf links diagonaal laag in de verre hoek, waar Gio Agostien de bal ternauwernood op de lijn kon wegschieten. Daarna was het weer de beurt aan de groen-zwarte thuisclub. Na bijna een uur op de klok kwam een vrije trap van Joey Klijn vanaf rechts hoog voor het doel, maar doelman Visser pakte de bal net voor de inkomende Serbony. Een kort daaropvolgende hoge voorzet vanaf de andere kant werd eveneens goed onderschept door dezelfde Visser. Kort hierna, na 63 minuten, een dubbele wissel bij de thuisclub, waarbij Sergio Calor en Ouanis el Kadaoui in het veld kwamen. Niet onbelangrijk, zoals al snel zou blijken. Na 65 minuten bracht Serbony van de rechterkant vanaf de achterlijn de bal voor het doel, waar de net ingevallen Sergio Calor de bal heel fraai intikte voor de Berkel-verdediging ook maar iets kon doen: 1-0. Al vier minuten later volgde nog een doelpunt. Een verre voorzet vanaf de linkerkant van de ook net ingevallen Ouanis el Kadaoui bereikte voorbij de tweede paal Giovalli Serbony, die heel beheerst de bal diagonaal in de verre hoek plaatste: 2-0. Hiermee was de wedstrijd feitelijk wel beslist, ondanks kleine mogelijkheden voor beide teams. De beste kans was wellicht nog voor DHC-er El Kadaoui, maar zijn inzet leverde via doelman Visser niet meer op dan een hoekschop.

Het einde van de uiterst sportief verlopen wedstrijd kwam dan ook met een verdiende 2-0 zege voor DHC, hoewel op sommige momenten ook Berkel had kunnen scoren en dan was de uitkomst van de wedstrijd nog onduidelijk geweest. DHC speelde eerder dit seizoen thuis tweemaal 0-0, tegen Nieuwerkerk en Oliveo. Op 14 oktober jl. werd al de uitwedstrijd bij Hillegersberg met 0-1 gewonnen, maar deze 2-0 tegen Berkel is de eerste thuiszege sinds anderhalf jaar, toen op 15 mei 2022 thuis met 2-0 werd gewonnen van Sarto, toen nog in de zondag eerste klasse. De DHC-verdediging, onder leiding van goalie Oussama Zayzaoui, kon na zes competitiewedstrijden nu al voor de vierde keer een ‘clean sheet’ noteren, een score van 67%. Berkel zakt met 4 uit 6 naar plek tien op de ranglijst. De groen-zwarten klimmen door deze zege met 8 uit 6 naar de met Vitesse Delft gedeelde zesde plaats. En datzelfde Vitesse Delft is volgende week – op Sportpark Tanthof Zuid – de eerstvolgende tegenstander voor DHC.

 

Lees verder