2e klasse D: Westlandia redt punt in slotfase, Verburch gaat onderuit

In de zesde speelronde van de tweede klasse D gebeurde er weer genoeg. In Monster speelde de thuisploeg op sportpark Polanen de Westlandse derby tegen Westlandia. Verburch ging op bezoek in Vlaardingen bij VFC.

Tekst: Marlon Taal             |      Foto’s: Frank van der Leer (SportSnap)

Sportclub Monster – Westlandia

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht in de openingsfase. Qua kansen was de uitploeg het gevaarlijkst in de eerste helft. In korte tijd vloog de bal twee keer op de lat van het doel van gastheer sc Monster. Na rust was het de thuisploeg die aandrong en na een uur gespeeld te hebben kwam daar de voorsprong via een eigen doelpunt: 1-0.

Vijftien minuten later kon sc Monster de tweede treffer bijschrijven via een benutte strafschop van Jordy van Maanen: 2-0. Westlandia kwam snel met een antwoord via Stefan Bron, die de aansluitingstreffer kon binnentikken: 2-1. Lang leek het te gaan eindigen in een overwinning voor de thuisploeg, maar in de slotseconde gebeurde het dan toch. Tim van der Voort kon de bal binnenkoppen bij een hoekschop. Het duel eindigde derhalve in een remise. 2-2.

VFC – Verburch

De twee ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd en dat leidde tot een 0-0 stand bij rust. Vlak na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong via Aaron de Bruin: 1-0. Verburch was later dicht bij de gelijkmaker, maar die inzet belandde op de Vlaardingse paal. Daarna was het VFC, dat de kansen kreeg en die werden kort achter elkaar benut. De doelpunten kwamen van Nino Netten. Dit bracht de eindstand op 3-0 in het voordeel van de Vlaardingers.

(Klik HIER voor meer foto’s van sc Monster-Westlandia za)

Lees verder