2e klasse C: SVC’08 maakt tegen Nieuwkoop na rust verschil

Waar het vorige week de harde wind was die het voetballen bemoeilijkte, was het nu de gestaag neervallende regen die de omstandigheden bemoeilijkte voor de dappere spelers op een spekglad kunstgrasveld, waar iedere bal op doorgleed. Het werd zodoende opnieuw geen sprankelend schouwspel op het Oostersportpark.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Om niet al vroeg achter de feiten aan te moeten lopen in deze competitie is het voor SVC’08 noodzaak om zeker te thuiswedstrijden te winnen. Nieuwkoop dat weliswaar zijn eerste drie wedstrijden won en met negen punten op de tweede plaats terug te vinden is, verloor de laatste twee wedstrijden en wilde logischerwijs voorkomen in een neergaande spiraal terecht te komen. Dit waren vooraf de ingrediënten van de wedstrijd.

Na in de eerste minuut al de kans te hebben gehad om door Yannick Willems op voorsprong te komen, zakte SVC’08 bij balverlies terug op eigen helft en gunde het de bal aan Nieuwkoop. De aanvalsopzet van de gasten was echter te traag en bracht de SVC’08-achterhoede niet echt in de problemen. De ploegen hielden elkaar in evenwicht en er gebeurde weinig opwindends voor de beide doelen. Pas in de veertigste minuut veerde het publiek massaal op toen Yannick Willems de bal na een voorzet van Thomas Hughes voor het inschieten had. Tot ontsteltenis van iedereen die SVC’08 een warm hart toedraagt, schoot hij de bal hard voorlangs. Zo bleef het 0-0 tot aan de rust.

Na de thee twee gedwongen wissels aan SVC’08-zijde. Jordy de Bruin en Jersylee Riley bleven beiden geblesseerd achter in de kleedkamer. Met Nathan Martina en Tristan Dufour in de ploeg veranderde het spelbeeld. Op het middenveld werd het een stuk dynamischer en SVC’08 kreeg meer en meer de overhand. Zo schoot Thomas Hughes op de paal met een schot van buiten het strafschopgebied en Jermey Keus vond met een hard schot doelman Thomas Boekestein op zijn pad. Maar SVC’08 putte moed uit deze mogelijkheden en streed voor iedere bal. De beloning kwam in de achtenzestigste minuut. Jermey Keus brak uit op rechts en zette de bal hard voor. Daar dook Yannick Willems op, die de bal met een soort dropkick achter de verbouwereerde Thomas Boekestein schoot: 1-0.

Na deze achterstand probeerde Nieuwkoop wat meer druk te zetten, maar SVC’08 met Jesse Spaans voorop in de strijd op het middenveld gaf geen krimp. Vijf minuten voor tijd kwam het bevrijdende doelpunt voor SVC’08. Bij een uitval kreeg Jermey Keus op links de bal met nog één verdediger voor zich. Tristan Dufour kruiste achterlangs en werd op zijn wenken bediend door Jermey Keus. Met een gericht schot bracht Tristan Dufour vervolgens de 2-0 stand op het scorebord en was de overwinning binnen handbereik. In de slotminuten kwam SVC’08 niet meer in de problemen en konden de handen in de lucht na het laatste fluitsignaal van de voortreffelijk leidende scheidsrechter Meijvogel uit Katwijk.

Lees verder