2e klasse C: Melvin Vissers leidt VUC naar overtuigende zege op Olympia

Ook zonder topscorer Roderick Meinema, die zich ’s ochtends ziek had gemeld, wist VUC haar zegereeks voort te zetten. Met groot overmacht werd Olympia verslagen (3-0) en nam de Haagse club aan kop van 2C twee punten voorsprong op DONK, dat bij Foreholte 0-0 speelde.

Foto’s: Eva Swüste

Ondanks de belabberde weeromstandigheden wist VUC het publiek aan Het Kleine Loo goed te vermaken. Vooral Melvin Vissers voelde zich als een vis in het water. De middenvelder strooide naar hartenlust met vlijmscherpe passes. De mooiste was die in de 39e minuut, toen Vissers met een hakballetje Brent Biesheuvel alleen voor Olympia-doelman Bogers zette en de spits het goed afmaakte.

Rebound

Dat betekende de 2-0. Negen minuten eerder had Biesheuvel de rebound van de redding van Bogers op een schot van de opgekomen laatste man Levi Schipper beheerst in het doel gewerkt en de score geopend. Het toonde, in tegenstelling tot vorig seizoen, de breedte van de selectie van VUC aan. ‘Allrounder’ Biesheuvel, die in de voorgaande twee wedstrijden centraal in de verdediging had gespeeld, was de vervanger van de zieke Roderick Meinema in de aanval. Patrick Baptist stond na zijn verblijf in het buitenland weer achterin.

Ook in de tweede helft was VUC veel te sterk voor Olympia. De krachteloze bezoekers, die na zes speelronden nog op hun eerste overwinning wachten, kregen in de hele wedstrijd geen behoorlijke kans. VUC daarentegen had met grotere cijfers kunnen winnen. Na rust scoorde de oppermachtige thuisploeg ‘slechts’ één keer. Dat gebeurde door de al genoemde Vissers, die na vijf kwartier een pass van een andere uitblinker, Quinten van der Kraaij, hard en hoog in het doel joeg: 3-0.

Twintig minuten later leek Vissers op bijna identieke wijze wederom raak te schieten, maar kwam de bal via de onderkant van de lat terug. Het was de tweede keer dat VUC het houtwerk raakte. Vleugelaanvaller Andani Ollie schoot in de eerste helft op de paal.

Zo heeft koploper VUC zestien punten uit zes duels en is het optimisme bij de pinguïns groot. Komende zaterdag gaat de ploeg van trainer Rob de Lange op bezoek bij FC Oudewater. Het is al voor de derde keer deze competitie een wedstrijd op gewoon gras en dat ligt VUC minder goed.

 

Lees verder