1e klasse C: Belangrijke winst voor Forum Sport bij concurrent LFC

Wat chaotische taferelen voorafgaand aan de wedstrijd. Het hoofdveld van het Leidse LFC (natuurgras) was afgekeurd vanwege de vele regen en dus moest er uitgeweken worden naar het kunstgrasveld. Maar daar moest eerst een kapotte dug-out worden vervangen. Met vereende krachten van de technische staf van LFC en Forum Sport werd dat gerealiseerd en kon er een kwartier later dan gepland in de stromende regen worden afgetrapt.

Tekst: Jean Nederlof

Er waren geen overdekte plekken langs het veld, maar een geluk bij een ongeluk: vanuit het clubhuis, gesitueerd achter het doel was er een goed zicht op het veld. Zowel LFC als Forum Sport zijn het seizoen goed gestart. Beide ploegen met een oogst van tien punten, waarbij LFC een wedstrijd meer nodig had dan Forum Sport. Het beloofde dus een interessant duel te worden.

Snoeihard

De vele meegereisde supporters van Forum Sport zagen in de vierde minuut LFC op voorsprong komen. Een voorzet van rechts werd door Omar Hamdi met de borst aangenomen en de vallende bal werd snoeihard vanaf zo’n tien meter in de kruising geschoten achter keeper Petter van Pruijssen: 1-0. De schade werd snel weggepoetst toen LFC-keeper Francis Ashley, die een terugspeelbal verkeerd beoordeelde. De bal sprong van zijn voet en Soufiane Marfouk wist er wel raad mee en kon voor Forum Sport in de zevende minuut de 1-1 aantekenen. Vanaf dat moment speelde Forum Sport wel geconcentreerd en werd de technisch vaardige ploeg uit Leiden goed bestreden. Aan beide kanten een paar kansen, maar de stand bleef tot de rust 1-1.

Wissel

Trainer Bas Steffens van Forum Sport wisselde in de rust de rechtervleugelverdediger Gijs Hebing voor middenvelder Justin van Otterloo. Een tactische wissel die, zo bleek achteraf, goed uitpakte. In de 53e minuut gaf spits Sven Koppenol de bal hoog voor op de opkomende Forum Sport-verdediger Jesse de Graaf (foto), die bal uit de lucht hard en zuiver met de binnenkant voet binnenschoot: 1-2. Forum Sport werd sterker en ging voor meer. Een dat lukte. Soufiane Marfouk kwam een kwartier later op rechts vrij en speelde Sven Koppenol aan die zijn goede wedstrijd beloonde met een doelpunt: 1-3. Wel wat commotie over al dan niet hands en/of buitenspel van Soufiane Marfouk, maar de goed leidende scheidsrechter wees gedecideerd naar de middenstip.

Zelfverzekerd

Het aanhoudend klagen van de LFC-spelers leidde tot een rode kaart en een gele kaart aan Leidse kant. Forum Sport speelde de wedstrijd daarna tegen tien man rustig en zelfverzekerd uit. Een groot compliment voor spelers en staf van Forum Sport. Maar liefst dertien punten uit vijf wedstrijden en de Voorburgers staan fier op kop.

Lees verder