4e Divisie B: Westlandia verliest ondanks goede kansen van Zwaluwen Vlaardingen

Westlandia had voor rust de kans aan de leiding te komen tegen Zwaluwen Vlaardingen. Maar de bezoekers sloegen rond het half uur twee keer hard toe en namen een 0-2 voorsprong. Westlandia kon diep in de tweede helft nog iets terugdoen, hoopte even op meer, maar Zwaluwen had toch het laatste woord: 1-3.

Tekst: Ton Beije      |      Foto’s: Aad van der Knaap

Westlandia begon op De Hoge Bomen goed. Al na zeven minuten was er een prima mogelijkheid voor Kai Verbeek, maar zijn inzet belandde op de lat. Geen snelle voorsprong voor de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci. Halverwege de eerste helft was er weer een kans, nu voor Sergi Roeleveld, maar ook hij slaagde er niet in de doelman van Zwaluwen Vlaardingen te kloppen. Het was nog steeds 0-0.

In die stand kwam al snel verandering. In de 26e minuut kwam Westlandia op achterstand. Yusri El-Kandoussi nam de openingstreffer van de bezoekers uit Vlaardingen voor zijn rekening: 0-1. Westlandia was nog maar nauwelijks bekomen van die tegenvaller of Zwaluwen wist weer doel te treffen. Na de 0-1 viel vier minuten later, precies na een half uur op de klok, de 0-2 via O’Neal Maatsen. Bij die stand brak ook de rust aan en moest Westlandia teleurgesteld aan de thee.

Na de doelwisseling was er na tien minuten weer een prima kans voor de Naaldwijkers, maar de zo gewenste aansluitingstreffer bleef uit. Dat doelpunt kwam er dan toch, tien minuten voor tijd. Hidde van der Arend bracht de 1-2 op het fraaie scorebord. Westlandia kreeg hoop om wellicht nog een punt uit het duel te slepen. Die gedachte deed Zwaluwen zes minuten na het Westlandia-doelpunt alweer geweld aan door in de tegenstoot de 1-3 aan te tekenen. En zo liep Westlandia, terwijl het nog even dacht aan een beter resultaat, toch tegen een nederlaag aan.

Lees verder