4e Divisie B: FC ’s-Gravenzande onderuit bij Smitshoek

Na een matige start heeft FC ’s-Gravenzande zich knap hersteld en bleef het de laatste zes wedstrijden ongeslagen. In de tiende competitieronde was in de uitwedstrijd het Barendrechtse Smitshoek de tegenstander. Het staat met veertien punten op een gedeelde zesde plaats. FC ’s-Gravenzande heeft drie punten meer en staat op een gedeelde tweede plaats. Een periodetitel zit er niet meer in voor FC ’s-Gravenzande, die ging vorige week al naar ASWH. De laatste twee seizoenen was de uitslag niet bepaald in het voordeel van FC ’s-Gravenzande. Driemaal werd verloren en eenmaal gewonnen. Vorig seizoen leverde de uitbeurt maar liefst een 5-0 nederlaag op. De thuisploeg zal ongetwijfeld het 4-0 verlies vorige week tegen HBS willen rechtzetten en FC ’s-Gravenzande zal de positieve reeks een goed vervolg willen geven.

Tekst: Jan Hoogenraad      |        Foto’s: Pieter Vermeer

Voor wat betreft de vele blessures was er nog niet veel veranderd. Alleen Roy Vermolen stond nu bij de wisselspelers en viel kort voor tijd nog in, de overige spelers moesten nog steeds vanaf de tribune toekijken. In de eerste helft gebeurde er niet zoveel. Er werd heel voorzichtig gespeeld, en dus ontstonden ook niet veel kansen. De eerste was voor Sil van Ooijen op aangeven van Stefan Bruijn, maar hij kopte de bal over de lat. Aan de andere kant was Ilano Silva Timas kansrijk, maar hij wist het ook niet af te maken. Een vrije trap van Ryan Koolwijk werd vervolgens door Jurrian Jouvenaar weggewerkt. Na ruim een kwartier spelen was het voor Smitshoek Lucio Hollander die goed voorgaf, maar Marvin van der Made wist het niet af te maken. Voor FC ’s-Gravenzande was er een poging van Roy van Beek, maar zijn inzet werd door de Smitshoek-verdediging tot hoekschop verwerkt. Een schot van Twan van Meerten ging na een half uur spelen twee meter naast en Frank Broos kon net niet bij de bal komen na een voorzet van Twan van Meerten. Voor rust werd er dan ook niet gescoord.

Winst voor Smitshoek

De tweede helft gaf aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Een voorzet van Timo Ploemen werd door Sil van Ooijen goed ingeschoten, maar doelman Michael Termijn maakte er nog een hoekschop van. In de 53e minuut kwam FC ’s-Gravenzande goed weg toen Ilano Silva Timas geheel vrij voor Jurrian Jouvenaar opdook, maar de doelman voorkwam een achterstand. Een snoeiharde uithaal van Frank Broos was ook niet succesvol, want de bal ging over. Uit een hoekschop kwam Smitshoek in de 65e minuut op een 1-0 voorsprong. De verdediging van FC ’s-Gravenzande kon de bal niet goed wegwerken en zo kon Luc Delmee het laatste tikje geven. In een poging om wat terug te doen wisselde FC ’s-Gravenzande Stefan Bruijn en Sil van Ooijen voor Yuri Westhoff en Angelo Zwirs, maar Smitshoek kwam kort hierna op een 2-0 voorsprong toen een uitgespeelde aanval door Angelo Djaniny Lopes Mendes onhoudbaar achter Jurrian Jouvenaar werd geschoten in de 73e minuut. De thuisploeg bleef de betere kansen houden, Angelo Djaniny Lopes Mendes schoot in de 81e minuut over en ook invaller Nino Urban wist zijn kans niet te verzilveren. Kort voor het einde was Yuri Westhoff nog een keer kansrijk, maar schoot over. Zo kwam er een einde aan een goede reeks van FC ’s-Gravenzande. Zaterdag een herkansing in de thuiswedstrijd tegen RKAVV.

Lees verder