4e Divisie B: RKAVV in extremis onderuit in derby tegen HBS

De ploeg van RKAVV-trainer Peter Klomp stond na negentig minuten plus blessuretijd wederom met lege handen door een doelpunt in blessuretijd. Nu ging HBS er met een 0-1 winst vandoor van de Kastelenring.

Tekst: Do Horta      |      Foto’s: Rob Römer

Op de Kastelenring hoopte iedereen op een ouderwetse derby, waarbij de vonken ervan af zouden spatten. Helaas was de realiteit anders. Beide ploegen startten uiterst voorzichtig zonder te veel risico’s te nemen. Naarmate de eerste helft vorderde, was het RKAVV dat zich veelvuldig op de helft van HBS bevond, echter het gevaar kwam vooral door afstandsschoten.

In de tweede helft speelde HBS wat meer naar voren en nam het het initiatief over van de thuisploeg zonder overigens echt gevaar te stichten. HBS kreeg in deze fase nog twee enorme kansen, maar miste de scherpte. Daar waar de meeste toeschouwers dachten dat het een bloedeloos gelijkspel zou worden, sloeg HBS alsnog toe. In de blessuretijd wist Matthijs  Harthoorn het net achter doelman Mike ten Kroode te vinden en de Kraaien drie punten te bezorgen: 0-1.

Lees verder