2e Divisie: Scheveningen pakt in extremis nog punt bij Excelsior Maassluis

Scheveningen moest op bezoek bij Excelsior Maassluis, dat vooraf de voorlaatste plaats bezet. De ploeg van trainer John Blok stond aanvankelijk op voorsprong, maar leek toch met lege handen te moeten vertrekken uit Maassluis. In extremis pakten de bezoekers toch nog een punt door met 2-2 gelijk te spelen.  

Tekst: Ton Beije

Op een nat sportpark Dijkpolder begonnen beide teams aan de krachtmeting. Het eerste half uur was niet sprake van echt sprankelend voetbal. Beide ploegen wisten zich geen echte kansen te scheppen. Ook in het laatste kwartier wisten beide doelverdedigers Sven van der Maaten en Tom Boks hun doel schoon te houden, zodat een logische 0-0 stand op het scorebord stond toen de leidsman de spelers voor de rust richting kleedkamers dirigeerde.

Uitstekend

Scheveningen kwam uitstekend uit de startblokken voor de tweede helft. Het kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd en het was ook gelijk raak. Bij een goede voorzet vanaf de vleugel kon Excelsior Maassluis-doelman Tom Boks de bal nog wegtikken, maar Delano Gouda (foto) stond op de goede plek en tikte de bal binnen: 0-1. Scheveningen kon maar kort genieten van die voorsprong, want binnen acht minuten kwam de thuisploeg uit het niets langszij. Jordy Strooker leed onnodig balverlies en leverde in bij de net ingevallen Dave van Delft, die de bal langs doelman Van der Maaten wist te schieten: 1-1.

Achtervolging

Met nog twaalf minuten op de klok kwam nu Excelsior Maassluis aan de leiding. De gastheren mochten van scheidsrechter Hardeman een vrije trap nemen, waar heel Scheveningen een vraagteken bij zette. Vincent Schippers trok zich er weinig van aan en schoot de vrije trap had via de onderkant van de lat achter doelman Van der Maaten: 2-1. En dat betekende dat Scheveningen in de slotfase alsnog in de achtervolging moest gaan. De ploeg van Blok kreeg loon naar werken, want Delano Gouda produceerde in de slotminuut alsnog de gelijkmaker: 2-2.

Het vijfde gelijke spel van Scheveningen dit seizoen en Excelsior Maassluis deelt nu de voorlaatste plaats met Kozakken Boys, de ploeg sinds kort van Edwin Grünholz, dat voor eigen publiek met 1-2 moest buigen voor Jong Sparta.

Lees verder