1e klasse C: Voorschoten ’97 boekt eerste competitiezege tegen TAC‘90

Onder barre weersomstandigheden werd op sportpark Adegeest het duel gespeeld tussen twee ploegen die in de gevarenzone verkeren. Voorschoten’97 kwam als winnaar uit de strijd, niet alleen door vier doelpunten van Thom Wijnalda (foto), maar zeker via een goede eerste helft. De tweede helft was iets minder, maar effectief in de counter waardoor een 5-2 winst werd behaald.

Tekst: John Carlier

Vanaf de aftrap zag je dat Voorschoten’97 onmiddellijk het initiatief nam, wat in de derde minuut al een doelpunt had kunnen opleveren. Jim van der Krogt zag de keeper ver voor zijn doel staan en probeerde hem vanaf halverwege de speelhelft te verrassen. De bal ging wel over de keeper, maar ook net over. Waarschijnlijk was dit voor Voorschoten’97 een actie die vertrouwen gaf om op een vroege voorsprong te komen. Dat lukte weer bijna in de dertiende minuut toen Thom Wijnalda de mogelijkheid kreeg om te scoren, maar door goed ingrijpen van keeper Dion van Wijk kon een doelpunt nog net worden voorkomen.

Raak

In de vijftiende minuut was het wel raak. Het was weer Thom Wijnalda die volkomen vrijstaand vanuit het strafschopgebied kon aanleggen en de bal via de handen van de keeper in de uiterste hoek zag verdwijnen. Een terechte 1-0 voorsprong op dat moment. In de twintigste minuut was het zelfs bijna 2-0 toen Nasim el Khiraoui alleen op de keeper afging en zijn schot nog net door Van Wijk tot corner kon worden verwerkt. Twee minuten later weer een mogelijkheid voor Miguel Boersma en weer was de TAC’90-doelman alert en maakte er een corner van. Het was uitstel van executie, want een aantal minuten later was het weer Miguel Boersma die de verdediging passeerde alsof ze er niet stond en via een voorzet op maat de bal bij Jim van der Krogt kwam, maar hij werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. Thom Wijnalda nam de penalty voor zijn rekening en knalde de bal buiten bereik van de keeper hoog in de touwen: 2-0.

Frustratie

In de drieëndertigste minuut ging Thom Wijnalda bijna voor zijn derde doelpunt, maar door goed ingrijpen van Dion van Wijk kon dit worden voorkomen. Waarschijnlijk was er enige frustratie bij Kenan Benjamin Dagsoy van TAC ’90, want hij liep tegen een gele kaart op door Miguel Boersma onderuit te halen. Bijna ging Voorschoten’97 nog met een 3-0 voorsprong de rust in, maar omdat Thom Wijnalda buitenspel stond werd zijn doelpunt afgekeurd. De eerste echte mogelijkheid voor TAC’90 kwam pas in de slotminuut van de eerste helft, maar Mert Dogrusoz schoot alleen voor de keeper hoog over.

Druk

De tweede helft startte TAC’90 met Mounir Madroni en liet duidelijk zien geen genoegen te nemen met deze 2-0 stand. Toch was de eerste mogelijkheid er pas in de zesenvijftigste minuut maar het schot van Jessy Smit ging hoog over. Waarschijnlijk door de druk van TAC’90 ging Voorschoten’97 iets minder spelen en was het genoodzaakt om zich alleen met verdedigen bezig te houden. TAC’90 wisselde in de zevenenzestigste minuut drie spelers en voerde de druk nog meer op en dat leidde dan ook in vierenzeventigste minuut tot de aansluitingstreffer. Invaller Yassin Irzi scoorde via de paal de 2-1. Wellicht ook irritatie bij Voorschoten’97, want Mohamed Maatoug liep volkomen onnodig tegen een gele kaart op.

Counter

Ondanks de druk van TAC’90 bracht weer Thom Wijnalda in de achtenzeventigste minuut de stand op 3-1. Een counter en een prachtige combinatie tussen Jim van der Krogt en Thom Wijnalda was voor laatstgenoemde voldoende om koppend de 3-1 stand op het scorebord te zetten. Voorschoten’97 wisselde na dit doelpunt nog een keer en bracht Thom de Koning in het veld. Direct na deze wissel gaf Mohamed Maatoug de genadeklap. Vanaf eigen helft kon hij alleen op de keeper afgaan en ondanks dat hij door de verdediging op de huid werd gezeten kon hij via een beheerste schuiver in de vijfentachtigste minuut de 4-1 op het scorebord laten zetten. Blijkbaar wilde TAC’90 toch nog proberen de stand een draaglijker aanzien geven en dat lukte in de achtentachtigste minuut. Een afstandsschot van invaller Rubens Oliveira verraste de keeper en bracht daarmee de stand op 4-2. Maar ondanks een aantal pogingen was de tijd te kort om er nog een gelijk spel uit te halen. Toch wisselde Voorschoten’97 nog twee spelers en presteerde het zelfs om in de slotminuut nog 5-2 te scoren. Het was een prachtige combinatie tussen Jim van der Krogt en Thom Wijnalda waarbij de topschutter voor zijn vierde doelpunt ging en daarmee de man van de wedstrijd werd. Een nuttige overwinning voor de thuisploeg, waardoor weer wat meer naar de plaatsen hoger op de ranglijst gekeken kan worden.

 

Lees verder