Vrouwen 3E-3G: sv Den Hoorn boekt zege in Pijnacker, achtklapper voor Voorschoten’97

Voorschoten’97 had geen kind aan tegenstander Foreholte 2 en vond door de zege aansluiting bij de onderkant van de middenmoot in 3E. De strijd om de titel gaat in 3G tussen ADO Den Haag 2 dat Lyra versloeg en Berkel 2, dat veel te sterk was voor FC ’s-Gravenzande.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse E

Voorschoten’97 VR – Foreholte VR2

Tegen het puntloze Foreholte 2 schoot Voorschoten’97 flink uit haar slof. Op sportpark Adegeest kwam een 8-1 eindstand op het bord te staan. Voor de thuisploeg was het de tweede zege in zes duels.

3e klasse G

ADO Den Haag VR2 – Lyra VR

Lyra liet ADO Den Haag 2 het spel maken en probeerde uit de omschakeling de kansen te krijgen. De Haagse vrouwen waren de betere ploeg in de eerste helft, maar vlak voor rust kreeg Lyra een grote kans op de 0-1. Een inzet van Marieke van Zweden werd gestopt door de keepster van ADO Den Haag. Na rust speelde ADO Den Haag nog aanvallender en kwam in de 54e minuut de 1-0 door een doelpunt van Inge van Lenthe. Lyra rechtte de rug en kwam twee minuten later op gelijke hoogte. Lisanne van den Berg legde een vrije trap op het hoofd van Eryka Louwers die knap de 1-1 binnenkopte. De groengele formatie schakelde een tandje bij. Maira Boosman was in de 65e en 70e minuut twee keer trefzeker en bracht de stand op 3-1.  In de slotminuut werd het ook nog 4-1 door Inge van Lenthe.

Berkel VR2 – FC ‘s Gravenzande VR

De thuisploeg kwam uitstekend uit de startblokken tegen de Westlandse vrouwen van FC ‘s-Gravenzande en sloot de eerste helft af met een 3-0 voorsprong. Na de pauze scoorde Berkel 2 haar vierde treffer, voordat Romy van Velden de eer van de formatie van trainer Richard Poesiat kon redden. Berkel kon na de 4-1 nog drie keer scoren, waardoor de eindstand 7-1 werd.

DSVP VR2 – sv Den Hoorn VR

In een gelijk opgaande eerste helft kwam sv Den Hoorn na net iets meer dan een half uur spelen op voorsprong. Ashley Sintniklaas schoot op aangeven van Nina van der Velden de equipe van Mitchel Schulte (foto) naar een 0-1 voorsprong. Kort daarna stelde Nika Derwort Laura Kleine Deters in staat om de 0-2 te scoren. Dertien minuten in de tweede helft viel de 0-3. Opnieuw was Kleine Deters trefzeker. De 0-4 eindstand liet niet lang op zich wachten. Eline Letsch legde de bal terug en Sintniklaas schoot de bal vervolgens in de kruising.

DSO VR – Zwaluwen Vlaardingen VR

DSO boekte tegen de bezoekers uit Vlaardingen haar eerste overwinning. Door treffers van Talia van Axel-Dongen en Tanya Rumahlewang kwam DSO op een 2-0 voorsprong. Na een tegentreffer van Zwaluwen bracht Danique van Lingen het team van trainer Mario Bastiaans nog voor de rust op 3-1. In de tweede helft kwam Zwaluwen nog wel terug tot 3-2, maar daar bleef het bij.

 

Lees verder