Maandag start werkzaamheden nieuw kunstgras op de Burcht in Rijswijk

De wedstrijd tussen Te Werve en Deltasport van afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd op het huidige kunstgrasveld op de accommodatie van Vredenburch aan het Rijswijkse Julianlaantje. Na dertien jaar is het kunstgrasveld aan vernieuwing toe.

Tekst: Peter Petit

De werkzaamheden zullen naar verwachting en afhankelijk van het weer in de komende winter, drie maanden in beslag nemen. Vredenburch en het inwonende Te Werve zullen hun wedstrijden gedurende deze periode op het natuurgras van veld 4 af moeten gaan werken, te beginnen komende zaterdag wanneer de topper tussen koploper Vredenburch en het als derde op de ranglijst staande Maasdijk op het programma staat.

Bespeelbaarheid

Tot aan de winterstop op 9 december worden er vijf wedstrijden op het natuurgras gespeeld door Vredenburch (3x) en Te Werve (2x), als er tenminste geen sprake is van afgelasting. Over de bespeelbaarheid van veld 4 in geval van hevige regen bestaan de nodige twijfels.  Naar verwachting is het nieuwe kustgrasveld bij de start van het tweede deel van de competitie op 27 januari 2024 klaar om te worden bespeeld. De vervanging van het kunstgrasveld bij Vredenburch wordt uitgevoerd door hetzelfde bedrijf dat momenteel bij Semper Altius aan het werk is natuurgrasveld 2 te vervangen door een (tweede) kunstgrasveld op de accommodatie op sportpark Hoekpolder.

Lees verder