TOGB-trainer Jonathan Jonk: ,,Wij kunnen veel beter dan wat wij nu hebben laten zien”

UNA zette op het eigen sportpark Zeelst, TOGB met 4-2 opzij. Voor rust leek TOGB via Merick Heintjes de 0-1 te maken. Leek, want de treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel. UNA sloeg bij de eerste echte mogelijkheid direct toe en scoorde via Tielemans de 1-0. Voor de pauze was het Van den Akker die UNA, al dan niet in buitenspelpositie, op 2-0 zette. Kort na de hervatting was het Tielemans andermaal die met zijn tweede goal UNA naar 3-0 kon schieten. Wouter Vermeer bracht TOGB vanuit een corner terug in de wedstrijd. Na bijna een uur voetballen was het Boogers, die namens UNA de 4-1 liet aantekenen. Invaller Finn Ameling tekende namens TOGB voor de laatste treffer van de wedstrijd: 4-2.

Tekst: Ron Fruining

Er zijn van die wedstrijden waarbij het geluk met je moet zijn. In Veldhoven was Vrouwe Fortuna niet aan de zijde van de geelzwarten uit Berkel en Rodenrijs. Binnen het kwartier was het Merick Heintjes die de 0-1 leek te scoren voor de ploeg van Jonathan Jonk. De treffer werd echter geannuleerd vanwege buitenspel, waarover de technische staf van TOGB twijfelde of het wel buitenspel was. De thuisploeg opende de scoren vanuit de kluts. Tielemans loste een schot op doel, zag dat zijn schot gekeerd werd door een TOGB-been, maar uit de rebound was het Tielemans die de 1-0 kon binnenwerken.

Lob

Na iets meer dan een half uur wedstrijd zagen de toeschouwers een hard schot vanuit de tweede lijn van TOGB dwars door de UNA-verdediging richting het UNA-doel gaan. Doelman Stoskovic wist de doelpoging echter te stoppen en voorkwam zo dat TOGB langszij kon komen. Vier minuten later werd een voorzet door Boulghalgh door Van den Akker op waarde geschat. Van den Akker kon alleen op Moreno Zwarteveld afgaan, zag de doelman proberen zijn doel te verkleinen door uit te komen en besloot de doelman te verrassen met een lob. De bal verdween over Zwarteveld in het doel: 2-0.

Scherp

UNA was deze wedstrijd scherp in het afwerken van de kansen. Na vier minuten voetballen in de tweede helft was het wederom Tielemans die met een hard en snel schot Zwarteveld wist te verschalken en de gastheren op 3-0 zette. Kort na de 3-0 kon Wouter Vermeer TOGB terug in de wedstrijd brengen. Vermeer stond bij een corner op de juiste plek en verschalkte UNA-doelman Stoskovic: 3-1. Vier minuten nadat Vermeer TOGB teruggebracht had in de wedstrijd, sloeg UNA andermaal toe. Van den Akker werd gezocht, maar niet gevonden. Wel viel de voorzet voor de voeten van UNA-aanvaller Boogers die niet aarzelde en de 4-1 op het scorebord zette.

Wissels

Trainer Jonk wisselde Weegman en Eigenraam voor Ameling en Sla om zo goals te forceren. Al snel na de dubbele wissel wist Finn Ameling (foto) zijn rentree met een goal namens TOGB op te luisteren: 4-2. Met nog een kwartier wedstrijd te gaan kwam Steerneman Slierendrecht aflossen. TOGB speelde in Veldhoven niet haar beste wedstrijd van het seizoen. De technische staf zag dat de ploeg zowel in balbezit, de opbouw als verdedigend onnauwkeurig was, waardoor er met tien minuten te gaan, het laatste wisselmoment werd aangegrepen om Scheers en Sousa in te brengen voor Vermeer en Zwarteveld. De dubbele wissel bracht geen goals meer voor de Hoge Land bewoners, die UNA na het laatste fluitsignaal met een 4-2 overwinning verdiend van het veld zagen stappen.

Analyse

TOGB-trainer Jonk over de verliespartij: ,,Wij kunnen veel beter dan wat wij vandaag hebben laten zien. In zo’n wedstrijd moet het ook mee zitten en dat zat het gewoon niet. Net op de verkeerde momenten vielen de goals tegen en dan loop je achter de feiten aan. We speelden misschien wel onze minste wedstrijd van het seizoen. Als team zijn we tekortgeschoten en niet in de duels geweest. Een aantal spelers zat niet in de wedstrijd en het was zoeken naar de balans in het team. Opbouwen was minder en verdedigend was het niet goed genoeg. Ook in balbezit was het niet voldoende wat we hebben laten zien. Wel wil ik wil zodra ik de beelden heb twee momenten terugzien die belangrijk waren voor het verloop van de wedstrijd. De afgekeurde goal van Merick Heintjes bij 0-0 en de 2-0 van UNA. We hebben ons huiswerk voor komende week en gaan daarmee aan de slag om er zaterdag thuis tegen Sportlust’46 te staan.”

Lees verder