ADO Den Haag Vrouwen halen tweede uitwinst dit seizoen binnen bij AZ

Op bezoek bij AZ behaalde ADO Den Haag Vrouwen zondag de tweede uitzege dit seizoen. De thuisclub had geen antwoord op de Haagse vuurkracht. Op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer begon ADO Den Haag Vrouwen met Nicole Stoop in de basis tegen haar oude club.

Foto’s: Eric de Wit

Het duurde enige tijd voor de wedstrijd echt op gang kwam. De eerste mogelijkheid was voor de thuisclub. Daniëlle Noordermeer wist te voorkomen dat haar ploeg op achterstand kwam. Aan de andere kant levert een goede voorzet van Louise van Oosten niets op. In het vervolg wisten de gasten AZ beter onder druk te krijgen. Twee keer wist de Alkmaarse doelvrouw redding te brengen. Op het half uur was het wel raak.

Uit een inswingende hoekschop van Nikki IJzerman kopte Lobke Loonen haar team op voorsprong: 0-1. Snel daarna nam Manon van Raay het doel onder vuur. Haar poging werd gekeerd. Bij een door de wind vertraagde terugspeelbal van Bo Vonk greep Barbara Lorsheyd attent in. Richting rust nam ADO Den Haag geen gas terug. Na een goede individuele actie stuurde Vonk Loonen op avontuur. De trekbal van de spits werd door IJzerman snoeihard tussen de palen geschoten: 0-2. Wat een prachtgoal! Pogingen van de Alkmaarse vrouwen om voor de thee wat terug te doen, werden door Lorsheyd en Stoop bekwaam verijdeld.

Met de wind in de rug begonnen de Haagse vrouwen goed aan de tweede helft. Een vrije trap van Kayra Nelemans caramboleerde via een Alkmaarse speler tegen de touwen: 0-3. Noordermeer probeerde uit een corner van IJzerman direct zout in de wonden te strooien. Dit keer redde de doelvrouw. In het Haagse doel verwerkte Lorsheyd een hoekschop kundig. Direct na het ingaan van het Haags kwartiertje liet Nelemans de meegereisde fans nog eens juichen. Dit keer joeg zij een vrije trap rechtstreeks in het doel: 0-4. Ilham Abali en Vanessa Susanna kwamen daarna als invallers in het veld. In de slotfase deed Van Lunteren namens AZ wat terug: 1-4. Vlak voor tijd viel een tweede tegentreffer, maar dat kon de triomferende bezoekers niet meer deren.

Opstellingen

AZ Vrouwen:
Liefting – Mol, Woons, M. Stoop, Caprino, Van Bentum, Colin, Van Lunteren, Boukakar, Van der Most, Spaan.

ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd – Vonk (85. Pijnacker Hordijk), Noordermeer, Stoop, Nelemans (85. Burgers) – Van der Wal, Douma (79. Abali) – Van Oosten, Loonen (85. Van Egmond), Van Raay (79. Susanna), IJzerman.

(Bron: ADO Den Haag – tekst: Roeland Gelink)

Lees verder