Zaalvoetbal: FC Westland verliest bekerwedstrijd begin tweede helft

De zaalvoetballers van FC Westland hebben niet weten te stunten in de bekerwedstrijd tegen de nummer drie van de Eredivisie, VNS United. Tot de rust ging de wedstrijd helemaal gelijk op en was de stand met 3-3 in evenwicht.

Tekst: Peter Botman              |       Foto’s: Alex Pronk

Na de pauze kende FC Westland een heel slechte fase en nam de Zaandamse ploeg een voorsprong die niet meer uit handen gegeven werd. FC Westland is in de eerste divisie nog ongeslagen en dus een mooie krachtmeting voor de ploeg van coach James Dhanai tegen de ploeg die in de Eredivisie dit seizoen nog ongeslagen is. VNS United liep afgelopen zondag pas tegen het eerste puntverlies aan. De eerste helft was zeer spectaculair, beide teams streden op het scherpst van de snede en na twintig minuten zuivere speeltijd was het 3-3.

Het ruim opgekomen publiek (meer dan 250) was weer de grote winnaar. De thuisploeg kwam door een eigen inzet ongelukkig op achterstand en zag na de gelijkmaker de Amsterdamse ploeg uitlopen naar 1-3. Maar FC Westland rechtte de rug en kwam in de laatste minuten voor rust terug tot 3-3. Deze vechtlust en vorm bleven wellicht achter in de kleedkamer, want na de pauze was de thuisploeg geen schim van de ploeg van de eerste helft.

VNS United profiteerde daar optimaal van en liep uit naar een veilige 3-7 marge, die vakkundig uitgespeeld werd naar 5-10. Bij FC Westland mocht tweede keeper Houdayfa Boutasgount ook deze bekerwedstrijd keepen. Eigenlijk een wat geflatteerde zege waar FC Westland vooral bij zichzelf te rade moet gaan. Het brengt zichzelf nog te veel in de problemen door onnodige overtredingen en gele kaarten. Dat is dan ook funest in dit soort topwedstrijden. Annouar Attal Haoui scoorde tweemaal. Jabrane El Youssefi, Mo Maatoug en Karam Boukhari troffen allen eenmaal doel.

Aanstaande vrijdag, 10 november, weer een nieuwe uitdaging voor FC Westland. Het eveneens in de eerste divisie ongeslagen ZVG Cagemax komt op bezoek in sporthal Hoge Veld. Aftrap tegen de ploeg uit Gorinchem is om 21.30 uur.

Lees verder