Zaalvoetbal: Gelijkspel voor Tutor, Stanga en Multicult niet verder dan gelijkspel

In de landelijke zaalvoetbalcompetitie stond de tweede knock-outronde gepland. zvv Den Haag werd in de eerste ronde uitgeschakeld door zvv Middelburg en had dus geen wedstrijd. FC Westland won toen van VIOS’79. In de hoogste districtscompetitie, de Topklasse, werd gewoon een competitieronde gespeeld

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Landelijke KNVB beker

FC Westland – VNS United

In sporthal Hoge veld was de wedstrijd tussen twee topploegen op dit moment. FC Westland, nog geen nederlaag in de eerste divisie en VNS United, een favoriet voor het landskampioenschap in de eredivisie. Klik HIER voor een verslag van die wedstrijd, die door FC Westland met 5-10 werd verloren.

1e divisie B

In deze divisie had HBSS in moeten halen tegen JCK/AISO, maar wederom werd dit duel door de KNVB op het laatst uit het programma gehaald, terwijl de aangewezen scheidsrechters al aanwezig waren. JCK/AISO heeft nog een strafzaak lopen, waarvan de uitspraak ook op het laatste moment werd uitgesteld.

Topklasse B

ASW – Tutor

Na nipt verlies tegen Stanga vorige week speelden de studenten van Tutor nu in sporthal De Dreef (Waddinxveen) tegen het plaatselijke ASW. De mannen van coach Nuno Pereira pakten tegen de nummer vijf van de ranglijst haar eerste punt van dit seizoen. De wedstrijd eindigde in een 5–5 gelijkspel. Namens Tutor scoorde Ingmar Boshuizen driemaal en de overige doelpunten kwamen van de voet Carel Nguy en aanvoerder Erik Geerts.

FC Westland 2 – Futsal Rotterdam 2

In sporthal Hogeveld beleefde scheidsrechter René de Jong een leuke wedstrijd, die in feite twee gezichten kende. In het eerste deel van de wedstrijd waren de bezoekers qua score de bovenliggende partij en kwamen zelfs op een 1–4 voorsprong. Aanvoerder James Dhanai scoorde nog zeer fraai de gelijkmaker (1-1). In de loop van de wedstrijd nam FC Westland het heft in de handen. Met nog geen acht minuten op de klok in de tweede helft (42e minuut) toonde de goed leidende arbiter uit Pijnacker een gele kaart aan een speler van de bezoekers, daardoor kreeg FC Westland een overwicht. Karam Boukhari wist tegen Futsal Rotterdam – in ondertal – te scoren: 2–4.

De Rotterdamse ploeg van coach Mohamed Agzenay was van slag en zag snel achterelkaar Karam Boukhari een zuivere hattrick volmaken: 4–4. De overwinning van FC Westland kwam door een fraaie voorzet van Mohamed El Haddioui richting aanvoerder James Dhanai, die ook in een moeilijke hoek in de allerlaatste seconde van de wedstrijd doel trof: 5–4.

Stanga – Stompwijk’92

In sporthal Hogeveld, net voor de bekerwedstrijd FC Westland – VNS United, speelden de twee regioploegen Stanga en Stompwijk’92 een belangrijke wedstrijd, om niet in de problemen te komen onderin. Het werd een zeer leuk duel, waar de toeschouwers eigenlijk ook voor komen.

Beide ploegen wisten de uitstekende doelmannen Michael van den Nouweland (Stompwijk’92) en Neal Poeran (Stanga) vijfmaal te passeren: 5-5. Namens de ploeg van coach Steven Poeran scoorde Rico Kogeldans maar liefst driemaal. Roger Smees en Ashwan Rajbalsing vulden de resterende doelpunten aan.  Voor de bezoekende coach Lennert Luiten schoten Stijn van Leeuwen, Lars van Santen en aanvoerder Nick van den Bosch raak. De overige doelpunten waren eigen doelpunten van Stanga-spelers Roger Smees en Gregory Overman.

Multicult – LFC  

Multicult begon niet lekker aan de wedstrijd, mede doordat het twee spelers niet kon opstellen. Aanvoerder Arda Hoşgül en Ayoub Ajandaf konden door blessure niet spelen. Daardoor moest Multicult met één wissel vijftig minuten overleven. Een vroege fout van Multicult werd door LFC gelijk afgestraft: 0-1. Multicult wachtte rustig af en speelde vaak de ballen tussen de linies, waar LFC weinig kon inbrengen tegen de snelle technische spelers als Ayoub Loukili en Efe Biyik. De 1–1 kwam al snel via Ayoub Loukili, die een weergaloze wedstrijd speelde.

Multicult kreeg een gele kaart van scheidsrechter Nino Guergouri, een besluit dat voor verbazing zorgde bij velen. De arbiter liet veel doorgaan en het werd 1-2 op een moment dat Multicult met een man minder speelde. De 2-2 viel via Ali Yildiz, die scoorde na een mooie solo. LFC deed gelijk iets terug: 2-3. Multicult kwam alsnog los en kreeg de nodige kansen, maar keeper Oemar Nazir was in goede vorm. Toch kwam Multicult op een voorsprong door Ayoub Loukili die twee man voorbijging en koel wist af te ronden. Net als vorige week maakte LFC de 4–4 en dus keek Multicult met een dubbelgevoel terug op de wedstrijd. Na afloop zei aanvoerder Arda Hoşgül, die nu niet meespeelde: ,,We wisten dat we het moeilijk zouden krijgen, maar toch zijn we tot een gelijkspel kunnen komen  met een gehavend team. De drie punten moeten gaan zoeken in Berkel en Rodenrijs, als iedereen weer fit genoeg zal zijn.”

Lees verder