Auti-Groep van RVC Celeritas ontvangt personal training

Het Auti-voetbalteam van RVC Celeritas heeft afgelopen zondag kunnen genieten van een speciale voetbaltraining die verzorgd werd door Niek Roke van ‘Nieksports’. Autisme krijgt op het gebied van sport steeds meer aandacht. Sportaanbieders willen zich ook meer bekwamen in deze speciale kwetsbare doelgroep.

Tekst: Peter Petit

‘Nieksports’ is een bedrijf dat individuelen en groepen sportief begeleidt en moet daardoor constant innoveren in deze snel veranderende maatschappij. Door het interne netwerk is er een mooie samenwerking ontstaan, waardoor ‘Nieksports’ kennis kan opdoen over Autisme en daarmee de voetbalgroep qua motoriek en conditie kan upgraden. In een spetterende sessie werd de groep door verscheidene oefeningen geloodst. Niek Roke wist precies hoe hij de groep kon motiveren om net dat beetje extra te geven en daarmee het sportieve doel van de oefening te bereiken. Met deze leerzame training in de pocket kijken ze uit naar hun volgende wedstrijd binnen de auti-competitie.

Voetbalvereniging RVC Celeritas heeft een primaire missie om iedereen te kunnen laten sporten. Jong, oud, jongen, meisje, of auti, alles is mogelijk en wordt gelijkwaardig gefaciliteerd. De auti-groep bestaat uit kinderen en jongeren die in het autistisch spectrum vallen. Ze hebben in veel gevallen geen significante lichamelijke mankementen om in G-voetbal te worden ondergebracht en zijn geestelijk vrij goed ontwikkeld. Door bepaalde gedragskenmerken is er een veilige omgeving noodzakelijk, waarin met gelijkgestemden sportplezier kan worden beleefd.

De trainingsdagen van de auti-groep zijn op woensdag van 19.00 – 20.00 uur en op zondag van 11.00 – 12.00 uur. Ouders kunnen met hun kind(eren) aan een aantal proeflessen deelnemen om aan de voetbaldynamiek te wennen. Een vast team van instructeurs en begeleiders zorgen ervoor dat ze met gelijkgestemden kunnen voetballen en zich lichamelijk en sociaal kunnen ontwikkelen.

Coördinator autivoetbal bij RVC Celeritas is Dennis van Booma (contactadres: info@rvcceleritas.nl). Meer ifo op de website (www.rvcceleritas.nl). Er wordt getraind op sportpark Prinses Irene in Rijswijk.

Lees verder