Diep in blessuretijd toch nog winst voor ADO Den Haag

ADO Den Haag leek op De Herdgang in Eindhoven lang averij op te lopen tegen Jong PSV. De formatie van trainer Darije Kalezic keek namelijk heel lang tegen een in de eerste helft opgelopen achterstand aan. Twee invallers, Sacha Komljenovic en Malik Sellouki bezorgden ADO Den Haag alsnog drie punten, waarbij de winnende treffer pas in de blessuretijd viel: 1-2.

Tekst: Ton Beije

Trainer Kalezic had in zijn basisopstelling op links een plek ingeruimd voor Amir Absalem, die vorige week dinsdag in het bekerduel tegen vv Noordwijk in de warming-up moest afhaken.

In de eerste fase van de wedstrijd gebeurde er niet veel. Langzamerhand trok Jong PSV het initiatief iets naar zich toe, maar tot scoringsmogelijkheden leidde dat niet. ADO Den Haag probeerde in het eigen spel te komen en kreeg halverwege het eerste bedrijf een eerste mogelijkheid. De bal vloog echter na een schot van Henk Veerman vanaf de rand van het strafschopgebied over het Eindhovense doel heen.

Rebound

Na een kans voor aanvoerder Mohamed Nassoh van Jong PSV, die onschadelijk werd gemaakt door Matteo Waem, was het zes minuten voor rust wel raak voor de gastheren. Na een slippertje van doelman Kilian Nikiema had Jevon Simons weinig moeite om in de rebound de 1-0 aan te tekenen voor Jong PSV. Daarna mocht ADO Den Haag niet mopperen dat een schot van Isaac Babadi geen doel trof en op slag van rust maakte Nikiema zijn foutje goed door een kopbal van Jason van Duiven knap onschadelijk te maken. Met die 1-0 achterstand gingen de ploegen aan de thee.

Fel

ADO Den Haag wist dat het anders moest en kwam fel uit de kleedkamer. Een schot van Mohammed Hamdaoui werd door doelman Niek Schiks onschadelijk gemaakt. In de rebound kreeg Dhoraso Klas nog een mogelijkheid, maar hij faalde. ADO Den Haag bleef aanzetten en Henk Veerman zag na een goede actie zijn schot gekeerd worden door de Jong PSV-doelman. Dezelfde Veerman kwam niet lang daarna in een één-tegen-één situatie tegen doelman Schiks te staan, maar de Eindhovense goalie bleef de situatie meester.

Sacha Komljenovic

Na dik een uur op de klok bracht Kalezic twee wissels in het veld. Klas en Hamdaoui konden naar de kant komen en voor hen kwamen Malik Sellouki en Joel Ideho binnen de lijnen. Jort van der Sande had op aangeven van Daryl van Mieghem pech bij een kopbal, die door doelman Schiks met een knappe reflex alsnog werd gestopt. ADO Den Haag bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar ook Ideho en weer Van der Sande (schot knap gestopt door de doelman) slaagden nog niet in die opzet. Met nog negen minuten in de officiële speeltijd te gaan viel dan toch de gelijkmaker. Uit een hoekschop van Daryl van Miegem kwam de bal bij Sellouki, die via het lichaam van Sacha Komljenovic raak schoot: 1-1. In de blessuretijd kreeg ADO Den Haag zelfs de beloning op grond van het getoonde spel in de tweede helft. Malik Sellouki kogelde de bal in de vierde minuut van de blessuretijd diagonaal langs doelman Schiks: 1-2.

Malik Sellouki

Opstellingen

Jong PSV:
Schiks, El Meliani (86. Jansen), Van de Baak, Gil y Muinos, Oppegard, Simons (69. Uneken), Land, Jimenez, Babadi (46. Gonzaga), Nassoh, Van Duivem.

ADO Den Haag:
Nikiema, Absalem (77. Komljenovic), Waem, Van Hintum, Koudossou, Klas (63. Sellouki), Van der Sande (90+1. Siereveld), Kursad, Hamdaoui (63. Ideho), Veerman, Van Mieghem.

(Kopfoto: ADO Den Haag/Angelo Blankespoor)

Lees verder