‘Opmerkelijk nieuws op en rond de velden’

Weer een volledig competitieweekend. Haaglanden Voetbal kijkt nog even terug op opmerkelijke zaken op en rond de velden het afgelopen weekend.

Snor

Bij de wedstrijd DHC – Berkel zagen de aanwezige supporters een scheidsrechter met bijzondere snor. Het was een gebruikelijk gezicht op oude foto’s uit de vorige eeuw. Nu in 2023 heeft arbiter Erik de Winter (uit Rozenburg) ook zo’n snor.

Ledboarding

Tevreden gezichten zaterdagavond op De Hoge Bomen. Niet vanwege de 1-3 nederlaag van Westlandia tegen Zwaluwen, maar wel vanwege de ingebruikneming van de nieuwe leadboarding.

x

Viermaal raak

Het scoren van een hattrick komt vaker voor. Maar vier treffers op het hogere amateurniveau is minder gebruikelijk. Thom Wijnalda, altijd wel goed voor een treffer van Voorschoten’97, was afgelopen zaterdag weer goed op dreef. In de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen TAC’90 wist hij viermaal het net van TAC’90 te vinden.

Voor de leeuwen

Tijdens de warming-up moest RKDEO-trainer Wesley Epskamp nog even schakelen, want keeper Huub Koning haakte geblesseerd af. Nu moest de 15-jarige reservekeeper Lucas Oostveen zijn plaats onder de lat innemen. Hoewel voor de leeuwen gegooid in zo’n belangrijk duel, hield hij zich prima staande!

Eindelijk

Eindelijk proefde DHC op eigen veld het zoet van een overwinning. Anderhalf jaar geleden pakten de Delftenaren voor de laatste keer drie punten voor eigen publiek. Zaterdag werd Berkel met 2-0 verslagen. En….doelman Oussama Zayzaoui hield voor de vierde keer dit seizoen de nul.

Geen punten en geen trainer

Wilhelmus stond zaterdag na de thuiswedstrijd tegen DSVP (0-3) niet alleen met lege handen, maar ook zonder trainer. Jan Linkerhof hield de eer aan zichzelf. De ‘oude rot in het vak’ stoorde zich te veel aan de instelling van een aantal spelers. Piet Gelauf jr. neemt voorlopig de honneurs waar.

Van zeven naar vijf

Opvallend in de vierde klasse was het feit dat DUNO-GSC ESDO op het laatste moment niet doorging. Het bezoekende team van trainer Ali Boussaboun had bij de warming-up slechts zeven spelers. Wel genoeg om te kunnen starten. Alleen raakten er twee spelers tijdens die warming geblesseerd (!). En dus had GSC ESDO te weinig spelers om het duel te kunnen beginnen. Spelers na de warming-up dus ‘zeiknat’, maar niet van het zweet, maar van de regen.

Ballenzuil

Ook bij RKDEO hebben ze tegenwoordig een ‘ballenzuil’. Die werd zaterdag gebruikt in het thuisduel tegen Wippolder, maar bracht nog geen geluk, er werd nipt verloren van de concurrent uit Delft.

Regen, veel regen

Ze hadden er zaterdag allemaal last van. De spelers, en langs de lijn. Dus ook in Nootdorp.

Halloween

Na afloop van de wedstrijd RKDEO-Wippolder was door de RKDEO-selectie in het clubgebouw een beruchte ‘derde helft’ georganiseerd met als thema Halloween.

Lees verder