Delftse Beloftencompetitie: FC Zoetermeer wint van DHL, RKDEO verslaat sv Honselersdijk

In Poule A zijn DHL en FC Zoetermeer de koplopers nadat de Zoetermeerders het onderlinge duel winnende afsloten en net als DHL zes punten hebben. In poule B won RKDEO het duel met sv Honselersdijk, maar moet op doelsaldo de eerste plaats laten aan Concordia. De club uit Delft won van Wippolder.

Tekst: Roland van der Linden

Poule A

DHL – FC Zoetermeer

FC Zoetermeer begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong uit een kopbal van Jari Voortman op aangeven van Bhodi Streekstra. Kort daarna kwam DHL op gelijke hoogte dankzij een treffer van Sem Brinkers. De thuisploeg had daarna de overhand, maar het was FC Zoetermeer dat voor de rust nog op 1-2 kwam door Björn van Heijst. In de tweede helft zorgde Mathijs Schalkwijk voor de 2-2. De Zoetermeerders gingen er uiteindelijk met de punten vandoor. Uit een schot van ongeveer vijfentwintig meter afstand schoot Aiden Leeuwin de bal schitterend het doel in.

DHC – sv Nootdorp

In de eerste helft was het zeer jonge team van de Nootdorpers duidelijk de bovenliggende partij met al grote kansen binnen de eerste vijf minuten. Halverwege het eerste bedrijf scoorde sv Nootdorp twee keer in korte tijd. Een treffer van Kay Stulemeijer (foto) werd gevolgd door een doelpunt van Tunahan Ürgenli. Gelijk na de thee kwam DHC op 1-2. Volgens sv Nootdorp werd de treffer uit buitenspelpositie gemaakt. DHC werd dominanter en kon nog drie goals produceren, waardoor de stand 4-2 werd. sv Nootdorp herpakte zich en raakte nog tweemaal de paal. In de 86e minuut werd het nog 4-3 uit een benutte strafschop van Gianni Gutierrez.

Poule B

RKDEO – sv Honselersdijk

In een doelpuntrijke eerste helft stond sv Honselersdijk in de eerste helft zwaar onder druk, maar kon uit de omschakeling toch een aantal keer scoren. De teams gingen de rust in met een 3-3 stand op het bord. Na de thee kwamen de Westlanders meer aan voetballen toe, maar was het RKDEO dat de winst kon pakken: 4-3. De doelpunten RKDEO werden gescoord door Kaja Holstein, Dylan Bospeah en Ishaan Makhanlal. sv Honselersdijk schoot ook een keer in eigen doel. Voor de bezoekers waren Djehnairo Holder, Scott van de Ende en Bas van der Voort trefzeker.

Concordia – Wippolder

Concordia had in de eerste tien minuten de score moeten openen, maar faalde in de afwerking. In de slotfase van de eerste helft kregen beide teams nog kansen om te scoren, maar de stand bleef 0-0. Na de hervatting nam de thuisploeg het heft in handen. Door goed druk zetten maakte de Wippolder doelman een fout en dit leverde een eigen doelpunt op. Uit een counter zorgde Melvin Kaptein uit een goede voorzet de 2-0. Hierna combineerde Concordia beter en liep het door Lars Sandel uit. Hij zag een goed schot van twintig meter in het doel belanden.

DSVP – Vitesse Delft

Vitesse Delft opende sterk, maar het was DSVP dat de 0-1 op het bord zette door een hard schot van Gueye. DSVP dat speelde met vier spelers van zestien jaar in basis, toonde veerkracht en kwam door een treffer van Levi Bachnoe in de negentiende minuut op gelijke hoogte met een verdekt schot in de korte hoek: 1-1. Het duel golfde daarna op en neer met kansen aan beide kanten. In de tweede helft had DSVP veelal balbezit en loerde Vitesse Delft op een balverovering en de counter. Na een vlot lopende aanval scoorde Levi Bachnoe de 2-1. DSVP drukte door en werd een aantal keer gevaarlijk. Twaalf minuten voor tijd kon Tosh Poedai op aangeven van Bachnoe de 3-1 binnenkoppen. DSVP kwam met tien man te staan door een blessure van Luciano van Kempen. Vitesse Delft spits Emre Oznavruz deed nog wat terug door de bal uit de draai stijf in de kruising te schieten achter keeper Deejay Piek: 3-2.

 

Lees verder