Warming-up 4A/4D: Stompwijk’92 hoopt na zege op kentering, competitiekraker Vredenburch-Maasdijk in 4D

In 4A smaakt de eerste overwinning van Stompwijk’92 naar meer, in 4D moeten de spelers van koploper Vredenburch en achtervolger Maasdijk hun kunsten op echt gras vertonen.

Tekst: Peter Petit

Stompwijk’92 weet weer wat winnen is na de eerste driepunter vorige week zaterdag tegen MMO. Grote man bij de Stompwijkers onder leiding van hoofdcoach Erik van Manen was jongeling Lars van Santen, in de met 3-0 gewonnen wedstrijd goed was voor twee treffers. Van Manen was na afloop van het drie-punten-duel dan ook zeer in zijn nopjes en sprak van een verdiende zege. Van Manen beseft maar al te goed dat het voetbal van zijn team nog allesbehalve florissant is, maar sprak wel de hoop uit dat de zege een ommekeer is voor zijn team. Na de winst op MMO is Stompwijk’92 van de onderste plek drie plaatsten opgeschoven naar plek elf.  Zaterdag is AVV Alphen, met vier punten meer achtste op de ranglijst, de tegenstander waar de Stompwijkers weer alles uit de kast zullen moeten halen om voort te gaan op weg naar de middenmoot.

4D

De topper in 4D tussen gedeeld koploper Vredenburch en achtervolger vv Maasdijk vindt zaterdag op natuurgras op de Rijswijkse Burcht plaats. Momenteel wordt gewerkt aan vervanging van het dertien jaar oude kunstgras op het hoofdveld van Vredenburch, waardoor de komende wedstrijden van zowel Vredenburch als het inwonende Te Werve op het natuurgrasveld 4 worden gespeeld. Assistent- trainer Desley de Lepper ziet het spelen op echt gras niet als een probleem. ,,Natuurlijk zijn wij dat niet wekelijks gewend, maar wij hebben in de voorbereiding en beker meer op natuurgras dan op kunstgras gespeeld. Als staf weten wij niet veel van Maasdijk aangezien wij in een nieuwe competitie zijn ingedeeld, maar uiteraard hoor je van mensen om je heen verschillende verhalen hoe zij spelen. Verder zien wij Maasdijk zeker als concurrent. De resultaten liegen er niet om. Hun resultaat tegen VDL, 3-0 zege, hebben wij ook gezien, wij moeten ervoor zorgen dat wij deze wedstrijd vanaf seconde één op volle honderd procent scherp zijn en van onze eigen kracht uitgaan. Ook Maasdijk heeft met het grasveld te maken. Maar dat het in ieder geval een topper in de vierde klasse is, dat is een zekerheid.”  De thuisploeg zal het moeten stellen zonder Alex Jacobs, die in het duel tegen DHL vorige week een rode kaart kreeg voorgehouden.

Ongeslagen

Maasdijk handhaafde met de zege op VDL haar ongeslagen status, tot nu toe werd slechts één punt gemorst tegen Quintus. De Maasdijkers schijnen een voorliefde te hebben om hun duels met een 3-0 zege af te sluiten. De laatste drie wedstrijden van de Maasdijkers eindigden met deze uitslag. De technische staf van Vredenburch zal haar defensie inmiddels hebben ingefluisterd extra te letten op Nikki Brouwer, met vijf treffers clubstopscorer van Maasdijk.

Wanprestatie

Deltasport heeft wel iets goed te maken na de wanprestatie tegen Te Werve. Een duel dat werd afgesloten met negen spelers en, vooral, een 4-2 nederlaag. Degradatie naar de vijfde klasse komt om de hoek kijken bij de voormalige hoofdklasser. Hoe anders is het gesteld met runner up Quintus, dat voorlopig aan een sterk seizoen bezig is getuige de vierde plek op de ranglijst. Van het dit seizoen bepaald niet zwakke SEP werd zaterdag knap met 3-4 gewonnen.

Wisselvalligheid

Voor MSV’71 staat zaterdag de verste uitreis op het programma wanneer de ploeg van hoofdtrainer Paul van Loenen het opneemt tegen het Leidschendamse SEV. De laatste wedstrijd tussen beide verenigingen dateert alweer van het seizoen 2010/2011. Beide teams wisten toen hun thuiswedstrijd te winnen. Deze jaargang kennen beide clubs een moeizame start. De openingswedstrijd van het team van de nieuwe hoofdtrainer Arjan Kortleven (foto) van SEV was nog erg hoopvol, maar hierna kwam de klad erin bij de club, ooit uitkomend in de tweede klasse. Vijf keer op rij werd verloren, waarvan vier keer tegen een club uit de top vier. MSV’71 heeft één wedstrijd minder gespeeld en slechts één punt meer dan SEV. Vorige week werd tegen rode lantaarn RVC Celeritas de eerste zege van het seizoen behaald. Een wedstrijd met twee gezichten, delen met goed voetbal werden afgewisseld met matig spel. Verdwijnt deze wisselvalligheid uit het spel van de Maassluizers dan behoort een tweede zege op rij zeker tot de mogelijkheden. Maar ook de thuisploeg ziet mogelijkheden nu het eindelijk eens bezoek krijgt van een lager geplaatst team.

Afgehaakt

Nog niet zo lang geleden zou het duel VDL – FC Zoetermeer in dit overzicht aangekondigd zijn als een kraker van jewelste. VDL maakte enige tijd deel uit van het trio koplopers in 4D, maar is inmiddels afgehaakt in de titelrace en heeft ook geen kans meer de eerste periode te pakken. VDL heeft vier wedstrijden gewonnen en kan nog, met twee keer winst in de laatste wedstrijden, op achttien punten komen. Maar of winst er zaterdag tegen het dit seizoen zo dominante FC Zoetermeer in zit, is nog maar zeer de vraag. Afgelopen zaterdag haperde de tot dan toe goed geoliede Zoetermeerse machine tegen SEV, maar in blessuretijd trokken de manschappen van hoofdtrainer Martijn de Zoete, in de zomer overgekomen van Forum Sport O23, toch de zesde overwinning van dit seizoen naar zich toe.

Derby

DHL – SEP is een Delftse derby die normaal gesproken winst voor de gasten op moet leveren. Het verschil op de ranglijst tussen de het afgelopen seizoen allebei uit de derde klasse gedegradeerde teams, bedraagt slechts twee punten in het voordeel van de ploeg van hoofdtrainer Marcel de Letter, dat vorige week tegen Quintus met 3-4 het loodje moest leggen. Tegen Vredenburch, 1-2 verlies, had vorige weeks zelfs meer ingezeten.

Het dolende RVC Celeritas ontvangt op eigen veld Te Werve op een slecht moment. Het team van hoofdtrainer Huib van Soede Oostrom behaalde afgelopen week een zwaar bevochten zege op Deltasport en zal er alles aan doen deze zegereeks in deze zogenaamde ‘Rijswijkse derby’ ( Celeritas wordt vaak nog als Haagse club gezien) voort te zetten. Een degradatieduel van jewelste.

 

 

 

 

Lees verder