Warming-up 2D: Mooi treffen tussen OLIVEO en Westlandia, stadsderby in Delft

Op sportpark De Hoge bomen neemt Westlandia het op tegen debutant OLIVEO. Beide ploegen draaien mee in de top van de ranglijst. Ook het duel tussen Vitesse Delft en DHC zal bol staan van de spanning. Verburch krijgt bezoek van CION.

Tekst: Roland van der Linden

Afgelopen weekend speelden Westlandia en OLIVEO ook al een Haaglandse derby. Westlandia nam het op tegen Sportclub Monster en had voor de rust al op voorsprong moeten staan. In de tweede helft kwamen de Naaldwijkers zelfs met 2-0 achter, maar konden door goed druk zetten in de slotfase toch nog een terechte 2-2 uit het vuur slepen. Ook bij OLIVEO gaf de 1-1 de verhoudingen goed weer. De eerste helft was duidelijk een prooi voor de ploeg uit Pijnacker, maar na de thee mocht OLIVEO blij zijn met het gelijke spel tegen Vitesse Delft.

Informatie

Beide teams hebben enkele spelers die geblesseerd zijn, maar kijken vooral naar de spelers die wel aanwezig zijn. Westlandia-trainer Theo Verbeek (foto) over het komende duel: ,,Oliveo is op dit moment de koploper en daar sta je niet zomaar na zes wedstrijden ondanks dat we een vertekend beeld hebben met een ongelijk aantal clubs (dertien) en de afkeuringen. We hebben de nodige informatie over Oliveo. Daar gaan we naar handelen en als we dat goed doen moet een goed resultaat zeker mogelijk zijn.”

OLIVEO-trainer Willem van der Smit vindt het lastig om iets te verwachten van het duel. ,,Ik ken hun speelwijze niet. Wel ken ik een aantal spelers van naam en hebben ze volgens mij veel individuele kwaliteiten. Ook staan we allebei hoog op de ranglijst. Voor ons blijft het doel een maximale ontwikkeling door te maken, waarin we ons best doen voor een goed resultaat.”

Derby

In Delft staat een mooie derby op het programma. Op Sportpark Tanthof Zuid ontvangt Vitesse Delft stadsgenoot DHC. Beide ploegen ontlopen elkaar niets op de ranglijst met een gelijk puntenaantal en doelsaldo. Verburch zal het lastig krijgen tegen het sterke CION. De ploeg van trainer John Zuijderwijk, die via de nacompetitie promoveerde, heeft nu zes punten. Een verrassende uitslag houdt de Poeldijkers uit de gevarenzone.

 

 

 

Lees verder