Warming-up 1C: sv Den Hoorn-Voorschoten’97 belangrijk duel in kelder eerste klasse

Forum Sport gaat na de winst vorig weekend op concurrent LFC fier op kop. Zaterdagavond (aanvang 18.00 uur) wacht de moeilijke uitbeurt bij TAC’90, dat iets heeft goed te maken van het verlies tegen Voorschoten’97. Wippolder heeft evenveel punten als Forum Sport (dertien), maar verbruikte een duel meer. Wippolder speelt de derby tegen sv Nootdorp.

Tekst: Ton Beije

TAC’90 kreeg een flinke tik uit tegen Voorschoten’97 door met 5-2 te verliezen. Er is dus zaterdag iets recht te zetten. Of dat tegen Forum Sport gaat lukken is afwachten. De formatie van trainer Bas Steffens heeft tot nu toe nog geen wedstrijd verloren. Ook Wippolder doet het dit seizoen, net als het vorige, weer prima en is in de kopgroep terug te vinden. Met evenveel punten als Forum Sport, maar wel een duel meer gespeeld. Zaterdag zou de ploeg van trainer Mark Moen op De Pauwmolen tot eenvoudig de punten moeten kunnen pakken tegen het nog puntloze sv Nootdorp. Maar een bekend verhaal is ook, dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken.

Herstellen

Die Haghe is vrij, terwijl VELO een visite afsteekt bij het altijd lastige Valken’68, dat twee punten meer heeft dan de Wateringers. RKDEO moet zich voor eigen publiek herstellen van de nipte 0-1 nederlaag vorig weekend tegen Wippolder. Het team van trainer Wesley Epskamp moet dat dan doen tegen LFC uit Leiden, het voormalige FC Boshuizen. Beide teams bezitten nu tien punten en zijn dus aan elkaar gewaagd.

Vertrouwen

Een belangrijke wedstrijd in de kelder van deze eerste klasse C is de ontmoeting tussen sv Den Hoorn en het Voorschoten’97 van trainer Jeffrey Frijters (foto). Wie kan de aansluiting met de onderkant van de middenmoot bewerkstelligen. Beide teams staan voorlaatste (vier punten voor op hekkensluiter sv Nootdorp) met vier punten. TAC’90, dat dus de koploper op bezoek krijgt, heeft een punt meer dan sv Den Hoorn en Voorschoten’97.  FC Skillz wil graag de hoge positie op de ranglijst vasthouden, maar moet zich dan wel op eigen veld zien te ontdoen van sv Honselersdijk, dat na de 4-1 winst van vorige week op sv Den Hoorn met veel vertrouwen naar Den Haag komt.

Lees verder