Warming-up 3e Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Stabiliteit belangrijk gedurende hele seizoen”

FC ’s-Gravenzande redde het vorige week niet tegen Smitshoek uit. De wedstrijd ging kansloos met 2-0 verloren. Zaterdag nieuwe kansen voor de ploeg van trainer Mike Jonk (foto), als in de streekderby RKAVV op bezoek komt, dat ook niet in haar beste fase zit, na het thuisverlies tegen HBS.

Tekst: Ton Beije

Smitshoek bleek dus met 2-0 net een maatje te groot voor FC ’s-Gravenzande. Mike Jonk: ,,Terugkijkend op het duel tegen Smitshoek moeten we eerlijk zijn en erkennen dat we zelf niet goed genoeg waren in het uitspelen van de mogelijkheden. Het was een moeilijke wedstrijd waarin het ons niet lukte om ons eigen spel te spelen.”

Kijken naar de ranglijst dan gaat ASWH overtuigen aan kop. Alleen Zwaluwen Vlaardingen lijkt de ploeg, die het ASWH momenteel moeilijk kan maken. Is Zwaluwen inderdaad de grootste concurrent van ASWH? Jonk: ,,Ik heb Zwaluwen dit seizoen nog niet zien spelen, dus dat vind ik lastig om te zeggen, maar ik weet wel dat Henk de Zeeuw altijd wel iets vindt om het een tegenstander lastig te maken.” In ieder geval staat in de subtop alles nog dicht bij elkaar. Winst en verlies kan een stuk schelen op de ranglijst. ,,Inderdaad, alles staat dicht bij elkaar. Het benadrukt het belang van stabiliteit gedurende het hele seizoen”, merkt Jonk terecht op.

Speelwijze

Zaterdag krijgt FC ’s-Gravenzande op het Juliana Sportpark regiogenoot RKAVV op bezoek. Hoe goed kent de FC ’s-Gravenzande-trainer de tegenstander? Hij: ,,We kennen deze tegenstander goed en we weten dat ze de laatste weken iets hebben aangepast in hun speelwijze. Wij moeten vooral naar onszelf kijken en zorgen dat we dingen die we de zes wedstrijden voor Smitshoek, heel goed deden weer kunnen laten zien.”

Opties

Compleet is FC ’s-Gravenzande nog niet. Jonk: ,,Wat betreft de personele bezetting, we missen nog steeds enkele spelers vanwege blessures. Er zijn echter ook enkele spelers die terugkomen van blessures, wat onze opties zal verbreden.” Het eerste fluitsignaal klinkt zaterdag om 14.30 uur.

Lees verder