Warming-up 3e Divisie B: Ekrem Kahya (HBS): ,,Wij maken eindelijk de gewenste stappen”

Na een mindere periode lijkt HBS het goede spoor weer te hebben gevonden. Vorig weekend werd in de derby tegen RKAVV uit de volle buit binnengehaald via een nipte 0-1 overwinning. Zaterdagavond liggen er weer mogelijkheden voor de equipe van trainer Ekrem Kahya (foto) als om 18.00 uur laagvlieger Nieuwenhoorn op bezoek komt.

Tekst: Ton Beije

Dat de stemming vorig weekend bij HBS opperbest was na de overwinning op RKAVV laat zich simpel raden. Erkem Kahya: ,,We zijn uiteraard zeer blij met de laatste overwinningen en vooral de manier waarop deze tot stand kwamen tegen twee goede tegenstanders. Ik denk dat we ontzettend weinig hebben weggegeven en heel zakelijk tot winst zijn gekomen.” Bij HBS lijkt dus ‘het lek boven’ nu de successen er weer zijn na een mindere periode. Kahya echter: ,,Er was bij ons geen sprake van een lek, maar winnen is natuurlijk erg prettig en laat zien dat we eindelijk de gewenste stappen maken en dat is het halen van resultaten en het ontwikkelen van het spel en spelers individueel.

Aansluiten

De kans om aan te sluiten bij de subtop is weer volledig aanwezig voor de Kraaien, ook al zal de stand op de ranglijst nu niet van het grootste belang zijn. ,,We kijken echt van wedstrijd naar wedstrijd en weten dat elke wedstrijd zeer moeilijk is, maar we weten wat we willen, hebben een goed plan en we gaan weer fris en zakelijk op jacht naar een overwinning”, belooft de HBS-trainer.

Nieuwenhoorn

HBS speelt zaterdag weer om 18.00 uur haar thuiswedstrijd en de tegenstander is nu Nieuwenhoorn, dat op een plaats derde van onderen staat, maar op slechts vier punten van HBS. Wat weet Kahya van Nieuwenhoorn? ,,Het is een fysieke en stugge ploeg, die in staat is om in de omschakeling gevaarlijk te worden. Wij moeten zorgen dat we wederom georganiseerd en goed aan de bal spelen en goed omgaan met de mogelijkheden. İn elke wedstrijd zijn er momenten, dat je het spel moet maken en er zullen momenten zijn, dat de tegenstander de bal heeft. Wij moeten weer zorgen dat wij in alle hoofdmomenten bepalen wat wij willen.” Nieuwenhoorn zal ook vertrouwen hebben gekweekt door de winst van afgelopen weekend op Poortugaal. Kahya: ,,İn deze vernieuwde Vierde Divisie zijn alle ploegen wel van een bepaald niveau en alle teams kunnen van elkaar winnen.”

Selectie

Kahya over de beschikbare spelers: ,,De geblesseerde spelers zijn op de weg terug en een enkeling heeft doordeweeks tegen Jong ADO Den Haag weer minuten kunnen maken en anderen hebben nog even te gaan. Dus we zijn op weg om weer de gehele selectie op de been te krijgen.”

 

Lees verder