Warming-up 4e Divisie: Peter Klomp (RKAVV): ,,Rekening houden met kwaliteiten van een goede tegenstander”

De derby tegen HBS wordt een mooi voetbalgevecht, voorspelde RKAVV-trainer Peter Klomp (foto). Dit werd het niet. Komende zaterdag is er de regioderby tegen FC ‘s- Gravenzande uit. Voor RKAVV worden de punten steeds belangrijker nu al vijf wedstrijden niet meer is gewonnen.

Tekst: Pieter Donath

Afgelopen zaterdag verloor RKAVV in de slotfase met 0-1 van HBS. Ook FC ’s-Gravenzande verloor vorige week met 2-0 van vv Smitshoek en staat hoger (vierde) op de ranglijst dan RKAVV (achtste). De Westlanders hebben drie punten meer dan de Leidschendammers, die veertien punten hebben uit tien wedstrijden. RKAVV-trainer Peter Klomp vond de nederlaag tegen HBS verdiend en gaat FC ’s-Gravenzande bestrijden met de eigen kwaliteiten en rekening houdend met de kwaliteiten van de goede tegenstander.

Hoe is het verlies in de slotfase tegen HBS door het team verwerkt?

,,Het is natuurlijk heel teleurstellend wanneer je in blessuretijd een nederlaag te verwerken krijgt. Vooral omdat die goal uit de rebound van een spelhervatting komt. Dat houdt in dat minstens twee spelers niet scherp genoeg waren. Hieruit blijkt maar weer dat voetbal ook een sport is waar momenten bepalend kunnen zijn. Na de wedstrijd donderde het even in de kleedkamer en dat mag ook. Dinsdag hebben we de wedstrijd besproken. Dan komt er ook uit, dat we vooral voor rust goed gespeeld hebben en op diverse momenten niet scherp genoeg voor de goal van HBS waren. Daar moeten we dan vooral mee verder. Vooral omdat we verdedigend in de voetbalmomenten maar één kans uit een counter hebben weggegeven. De kracht van HBS lag aanvallend vooral in de spelhervattingen.”

Wat vond je van de behoudende speelwijze van HBS?

,,Iedere trainer bereidt zijn team zo goed mogelijk voor op de wedstrijd en wil deze met zijn team winnen. Daarbij wordt rekening gehouden met de kwaliteiten van zijn eigen team, maar ook met die van de tegenstander. Dan volgen er vanzelf keuzes. Ik ga niet oordelen over de keuzes van mijn collega, wij moeten daar als team mee om kunnen gaan en dan het maximale resultaat behalen. Dat heeft HBS afgelopen zaterdag beter gedaan dan wij en daar horen dan van onze kant felicitaties en complimenten bij.”

Gaat RKAVV ook zo compact spelen tegen FC ‘s-Gravenzande of ga je uit van eigen speelwijze?

,,In de basis moet je altijd compact spelen. De keuzes waar je dat op het veld doet kunnen de ene wedstrijd anders zijn de andere. Wij gaan FC ‘s-Gravenzande bestrijden met onze kwaliteiten, maar houden ook zeker rekening met de kwaliteiten van deze goede tegenstander. Hoe we dat gaan mag iedereen zaterdag komen bekijken op het mooie sportpark in ‘s-Gravenzande. Hopelijk wordt het druk en zien de toeschouwers een mooie pot voetbal onder wat minder natte omstandigheden.”

 

 

Lees verder