Warming-up 4e Divisie: Maurizio Ceccucci (Westlandia): ,,Er zitten geen zwakke ploegen in deze competitie”

Westlandia moest vorig weekend de punten laten op De Hoge Bomen aan het bezoekende Zwaluwen Vlaardingen. Het team van trainer Henk de Zeeuw vertrok met een 1-3 overwinning. Zaterdag nieuwe kansen voor de formatie van trainer Maurizio Ceccucci (foto), als de Naaldwijkers op bezoek gaan bij Heerjansdam, dat me zeven punten uit negen duels op een voorlaatste positie staat.  

Tekst: Ton Beije

Westlandia speelde niet slecht tegen het sterke Zwaluwen Vlaardingen, maar stond na afloop wel met lege handen. Hoe kijkt trainer Maurizio Ceccucci terug op die ontmoeting? ,,Met een beetje dubbel gevoel. Wij hebben niet slecht gespeeld en zeker het eerste half uur waren wij de bovenliggende partij. Toch verliezen we en dat is dan zuur.” Is Zwaluwen inderdaad de ploeg die het ASWH lastig kan gaan maken? Ceccucci: ,,Zwaluwen heeft een goede ploeg en er speelt een aantal jongens in, die het verschil maken. Zij gaan zeker voor de bovenste plekken meedoen.”

Middenmoot

Die positie in de kopgroep is nog niet weggelegd voor Westlandia, maar de kans om aan te sluiten bij de middenmoot is er. En dat weet ook de trainer: ,,Ja, die is er en daar gaan we ook voor.” Dat moet dan zaterdag al gebeuren als de uitwedstrijd teen Heerjansdam op het programma staat. Wat weet Ceccucci van die ploeg? Hij: ,,Ook deze ploeg had vorige week te maken met een afkeuring, zodat Corné van Doorn geen analyse kon maken. Wij hebben wel wat beelden bij elkaar weten te sprokkelen en daaruit concluderen wij dat het een lastige ploeg is om tegen te spelen. Zij veranderen nog wel eens van formatie en dat maakt het onvoorspelbaar.”

Laagvlieger

Toch een wedstrijd tegen een laagvlieger, die een driepunter kan opleveren, Heersjansdam heeft tot nu toe pas één duel winnend weten af te sluiten. Ceccucci: ,,Dat zegt me niets, ze hebben er ook pas vier verloren. Zoals vaker gezegd, er zitten geen zwakke teams in deze competitie zoals die er vorig jaar wel in zaten.”

Prettige is in ieder geval dat de Westlandia-trainer met een fitte selectie op weg kan naar Heerjansdam, waar om half drie het beginsignaal zal klinken.

 

Lees verder