Warming-up 3e Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,Vol overgave aan de bak”

Na de ruime winst (6-0) op Groene Ster volgt komende zaterdag om 15.30 uur een zware uitwedstrijd tegen TEC in Tiel. Daar zal duidelijk worden of het jeugdige Quick tegen een hooggeplaatste tegenstander ook een goed resultaat kan behalen.

Tekst: Pieter Donath

TEC speelde vorige week 1-1 tegen Sportlust’46 en bleef daarmee voor de tiende wedstrijd op rij ongeslagen. De enige nederlaag dit seizoen was op 20 augustus jl. thuis tegen vv Gemert. De Tielse Eendracht Combinatie bezet de vierde plaats met twintig punten. Quick heeft zeven punten minder en staat op de dertiende plaats. TEC degradeerde vorig seizoen na vier jaar uit de Tweede Divisie. Quick-trainer Paul van der Zwaan (foto) genoot vorige week van zijn team, maar verwacht dat het een zware wedstrijd wordt tegen TEC.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen Groene Ster?

,,Afgelopen zondag was het een feest om naar te kijken, frivool, effectief en heel compact. Eerlijk is eerlijk het eerste kwartier waren ze echt niet minder, door een foute opbouw werd de 1-0 min of meer in de schoot geworpen. Daarna waren we heer en meester met soms fraaie aanvallen en heel geconcentreerd verdedigen. We moeten echter wel realistisch blijven, wat we tegen Groene Ster hebben laten zien zegt iets over onze potentie, maar is zeker nog geen garantie voor een stabiele continuïteit. We hebben al eerder meegemaakt dat elke minuscuul kleine verslapping in focus en uitvoering op dit niveau direct wordt afgestraft.”

Wat voor een wedstrijd verwacht je tegen TEC?

,,Komende zaterdag zal het weer heel lastig worden. TEC is een meer dan ervaren volwassen ploeg, die geduld kan koppelen aan zakelijkheid, een dodelijke combinatie als je zelf ook maar even verslapt. Ze verliezen nauwelijks en hebben ten opzichte van ons zeker, veel routine in huis. We zijn dus gewaarschuwd en moeten weer vol overgave aan de bak, ons niet laten verleiden en heel compact als team spelen. Mooie uitdaging weer.”

Lees verder