Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,ACV is een aanwinst voor de Tweede Divisie”

Scheveningen pakte vorige week in extremis een punt bij Excelsior Maassluis. Het werd 2-2. Zaterdag is het hogergeplaatste ACV uit Assen te gast op sportpark Houtrust. Het duel begint om half drie.

Tekst: Ton Beije

De gelijkmaker dus voor Scheveningen uit tegen Excelsior Maassluis op slag van tijd. Is dat gevierd als een overwinning? Trainer John Blok (foto): ,,Zeker niet. Natuurlijk was iedereen blij dat we de gelijkmaker nog wisten te maken, maar het algehele gevoel was dat we twee punten hadden laten liggen. Tot de zeer ongelukkige gelijkmaker was er niets aan de hand en was het eigenlijk wachten op de 0-2. Wel knap dat de ploeg, ondanks de teleurstelling en zware honderdtwintig minuten van woensdag, toch de energie vond om op jacht te gaan naar de gelijkmaker en het bijbehorende punt.”

Gelijke spelen

Scheveningen kende een goede start van de tweede helft! Alleen viel de gelijkmaker weer te snel. Scheveningen lijkt wel een abonnement te hebben op gelijke spelen! Blok: ,,Dat had zeker ook met de wind te maken. De tweede helft speelden we met wind mee en hadden we de wedstrijd vanaf het begin in handen. De manier waarop de gelijkmaker viel is eigenlijk kenmerkend voor afgelopen week. Een verkeerd gegeven pass van Excelsior Maassluis komt per ongeluk op het onderbeen van Jordy Strooker, waardoor een speler van Excelsior Maassluis alleen voor de keeper komt. Die gelijkmaker gaf Excelsior Maassluis weer wat hoop, waardoor ze ook weer wat beter in de wedstrijd kwamen. Het aantal overwinningen, nederlagen en gelijke spelen is ongeveer in evenwicht. Het aantal gelijke spelen valt op, omdat we van de laatste vijf wedstrijden er vier gelijk hebben gespeeld.”

Vraagtekens

De tweede treffer van de thuisploeg uit een vrije trap, daar zette Scheveningen de nodige vraagtekens bij. Blok: ,,Dat onze observatie juist was blijkt wel uit de beelden. De speler van Excelsior Maassluis speelt de bal iets te ver voor zich uit en duikt over het been van Julia Markvoort Beke. Zoals gezegd was het onze week niet, want juist deze vrije trap viel onderkant lat binnen, al moet wel worden gezegd dat het een uitstekend genomen vrije trap was.”

Aanwinst

Zaterdag komt ACV op bezoek, wat weet je van die ploeg? Blok: ,,ACV  heeft deze competitie al bewezen een aanwinst voor de Tweede Divisie te zijn en vorig seizoen niet voor niets kampioen geworden te zijn. ACV heeft een fitte en goed georganiseerde ploeg met veel voetballend vermogen en fysiek sterke spelers. Het flinke aantal punten, waarmee ze op een knappe zevende plek staan, hebben ze vooral behaald tegen de ploegen die nu op de bovenste plekken staan. Vooral de 0-3 op Nieuw-Zuid bij Quick Boys spreekt daarbij tot de verbeelding.”

Weersomstandigheden

Wat verwacht de Scheveningen-trainer voor een wedstrijd? ,,Net als vorige week zal het weer een belangrijke rol spelen. Er staat weliswaar minder wind, maar regen maakt het hoofdveld op Houtrust altijd lastig bespeelbaar. Toch verwacht ik een leuke wedstrijd met twee ploegen die vol voor de winst zullen gaan”, aldus Blok, die nog weinig kan zeggen over de beschikbare spelers. ,,Dat is inderdaad lastig te zeggen, omdat we deze week te maken hebben gehad met veel licht geblesseerde en zieke spelers. Ruben Koorndijk (nog één wedstrijd schorsing) en Barry Rog zijn er zeker nog niet bij. Ricardo de Vlugt en Jamie Brute sluiten hopelijk na de winterstop weer aan.”

Lees verder