Anne van Egmond (ADO Den Haag Vrouwen): ,,Spelen tegen Fortuna Sittard is altijd lastig”

ADO Den Haag Vrouwen won afgelopen weekend overtuigend bij AZ. Nu wacht op zaterdagmiddag in het Bingoal Stadion de ontmoeting met Fortuna Sittard, dat samen met PEC Zwolle knap vierde staat met twaalf punten uit zes duels. ADO Den Haag Vrouwen kan bij winst de Limburgse ploeg naderen tot op één punt.

,,Na een aantal wedstrijden waarin we onszelf tekort hebben gedaan, wisten we afgelopen zondag overtuigend te winnen van AZ,” laat speelster Anne van Egmond (foto) weten voorafgaand aan het duel tegen Fortuna Sittard. ,,In de wedstrijden waarin we onszelf tekort deden, lukte het ons niet om te scoren. Het is fijn dat dit tegen AZ wel vier keer gelukt is. Ik heb er alle vertrouwen in dat we deze lijn kunnen doortrekken naar de volgende wedstrijden.”

Aanpassing

Dit seizoen maakte de 19-jarige speelster haar debuut in de hoofdmacht, nadat ze de afgelopen jaren al 41 competitieduels speelde namens het beloftenelftal. ,,De aanpassing verliep heel soepel,” zegt de middenveldster. ,,De meiden en staf hebben mij enorm goed opgevangen, waardoor ik mij snel thuis voelde. Daarnaast kende ik de trainers al vanuit de jeugdopleiding. Hierdoor kende ik hun manier van werken en daar voel ik mij fijn bij. Mijn doel voor dit jaar is om nog meer minuten te kunnen maken, maar vooral ook een positieve bijdrage te leveren aan het team, zodat de goede sfeer in het team behouden blijft. Want voor mij geldt dat als je lekker in je vel zit, je jezelf het beste en met het meeste plezier kunt ontwikkelen.”

Thuisvoordeel

Zaterdag dus de confrontatie met Fortuna Sittard. ,,We spelen thuis. Dat is denk ik altijd een voordeel, we hebben laten zien dat we het tegenstanders heel moeilijk kunnen maken op dit veld. Spelen tegen Fortuna Sittard is altijd lastig. We zullen met een goed strijdplan moeten komen, maar dat kunnen we met alle vertrouwen aan ons trainersduo overlaten.”

(Bron: ADO Den Haag)

Lees verder