Cambuur trainer De Jong over clash tegen ADO: ,,Geroutineerde ploeg tegen jonge ploeg in opbouw”

Bij SC Cambuur, zondag tegenstander van ADO Den Haag, was de stemming na de eclatante 1-8 overwinning tegen Top Oss nog dagen opperbest en was het prettig werken voor hoofdtrainer Henk de Jong (foto). ,,Het moet echter niet zo zijn dat iedereen nu van ons gaat denken, dat we zomaar iedere wedstrijd fluitend zullen gaan winnen”, laat De Jong op de website van zijn club weten.

Tekst: Peter Petit

,,Verwachtingen heb je altijd, zeker bij onze club, en we zien ook veel goede dingen, maar tegelijkertijd zijn we nog niet waar we willen zijn”, zo vervolgt hij. ,,Het is voor ons nu zaak om tot de winterstop zoveel mogelijk punten te pakken en dan zien we daarna wel waar we staan. Als we de top acht maar weten te halen”, aldus de onlangs na zijn ziekte weer teruggekeerde trainer als vervanger voor de ontslagen Sjors Ultee.

Fit

De Jong kan zondag rekenen op een fitte spelersgroep. Alleen met Marco Tol, een paar dagen ziek geweest, houdt hij een slag om de arm. Daar staat tegenover dat de Friezen na een duel schorsing, weer de beschikking hebben over Remco Balk. De Jong toonde zich overigens bijzonder tevreden over Wiebe Kooistra, de vervanger van Balk. De Jong: ,,Die heeft het echt heel goed gedaan tegen TOP Oss met als bekroning zowel een doelpunt als een fraaie assist.”

Uitdaging

,,We zullen tegen ADO zondag ook iedereen weer nodig hebben, want ze staan er op de ranglijst goed voor en hebben een prima en bovenal fysiek sterke ploeg met jongens als Veerman, Van Mieghem, Van der Sande en Hamdaoui. Je kan dus wel spreken van een geroutineerde ploeg tegen een jonge ploeg in opbouw die ook goed kan voetballen. Het wordt een flinke uitdaging, waarbij we tegelijkertijd een mooie slag kunnen slaan. We gaan het zien en we hebben er zin in”, aldus De Jong.

Het duel ADO Den Haag- SC Cambuur wordt zondag om 14.30 uur afgetrapt en daarbij zal het aantal van 370 SCC-ers de geel-blauwen van Cambuur steunen. De 1-8 overwinning bij TOP Oss betekende de derde zege in successie (beker en competitie) voor de ploeg uit Leeuwarden, die daarmee tevens voor het vierde duel op rij ongeslagen bleef.

Lees verder