5e klasse A/C: DVC buigt achterstand om in zege op DVV Delft, RAS nipt langs WIK

In 5A was SVO Buytenpark niet opgewassen tegen koploper SJC. Het Delftse onderonsje tussen DVC en DVV Delft leek in eerste instantie in het voordeel van de laatstgenoemde ploeg uit te pakken. DVC ging er uiteindelijk met de winst vandoor. In 5C hield RAS de leiding in handen na een benauwde zege op WIK. VCS en HPSV scoorden er lustig op los in hun duel.

Tekst: Roland van der Linden      |     Foto’s: Dennis Jouvenaar (SportSnap)

5e klasse A

SJC – SVO Buytenpark

In de eerste helft konden de bezoekers uit Zoetermeer SJC nog aardig bijbenen. De teams gingen aan de thee zonder een doelpunt te produceren. Na rust brak de thuisploeg het verzet van SVO Buytenpark. Het duel eindigde in een overtuigende 4-0 zege voor de lijstaanvoerder.

DVC – DVV Delft

In een goede openingsfase stond DVV Delft al binnen twaalf minuten spelen op een 0-2 voorsprong. Een vroege treffer van Alperen Kocak werd gevold door een benutte strafschop van Yassin Laachach. In de laatste tien minuten van de eerste helft speelde de thuisploeg met tien man, omdat trainer Marco Immers nog twee wisselmomenten in de tweede helft wilde houden. Dit pakte goed uit. Mike van Es bracht kort voor de rust de stand op 1-2. In blessuretijd kwam DVC door een treffer van Melvin Legiers ook nog op gelijke hoogte. In de tweede helft maakte DVC het karwei vakkundig af. Door doelpunten van Malik Coucou en Calvin van Gils trok de thuisploeg de winst over de streep: 4-2.

5e klasse C

WIK – RAS

In een wedstrijd van de gemiste kansen kwam lijstaanvoerder RAS na ongeveer een half uur spelen op een 0-1 voorsprong dankzij een doelpunt van Imad Qualhadj. In de tweede helft had WIK de overhand maar de formatie van trainer Geoffrey van Loenen kon het net niet vinden, waardoor de stand 0-1 bleef.

VCS – HPSV

In een zeer doelpuntrijk duel bleef VCS net aan de goede kant van de score tegen laagvlieger HPSV. Colling Seintje scoorde tweemaal namens de thuisploeg waarna Juwilstin Babel voor een comfortabele 3-0 voorsprong zorgde. Nog voor rust kwam HPSV terug tot 3-1. In de tweede helft namen de politiemannen de controle over en waren drie keer trefzeker: 3-4. VCS herpakte zich en boog de achterstand alsnog om in een 5-4 victorie. Colling Seintje en Alparslan Ozer namen de treffers voor hun rekening.

(Meer foto’s van DVC-DVV Delft via SportSnap.nl)

 

 

Lees verder