4e klasse D: DHL wint Delftse derby, FC Zoetermeer zet succesreeks voort en winst voor SEV

Te Werve duwt RVC Celeritas na de 0-3 zege nog dieper in de put, FC Zoetermeer gaat na 1-3 zege op VDL alleen aan kop door afgelasting van duel van grote concurrent Vredenburch en SEV weet na de 1-0 thuiszege tegen MSV’71 eindelijk weer eens wat winnen is.

Tekst: Peter Petit              |      Foto’s: Bert Tielemans

DHL – SEP

De Delftse derby tussen DHL en SEP kende een 4-1 zege voor de thuisploeg, die bij de thee al comfortabel met 2-0 leidde. Voor de ploeg van hoofdtrainer Tayyab Chaudrhy scoorde Milan Warmenhoven de 1-0 en benutte Samy Rehman vervolgens een kans vanaf de stip: 2-0. Na rust kwam SEP terug in de wedstrijd. Doelpuntenmachine Marco van Blitterswijk stond op de goede plek om de 2-1 te produceren. Ivo Hendriks vergrootte eerst de voorsprong voor de thuisploeg (3-1), maar kreeg vervolgens de rode kaart van de arbiter voorgehouden, waardoor zijn ploeg met tien man verder moest.

Toch was het juist DHL dat in ondertal de einduitslag op 4-1 bepaalde met als maker van het doelpunt Sem Brinkers. Chaudrhy vond na afloop dat zijn team in de eerste helft goed en veel op de helft van tegenstander had gespeeld, maar dat de uitslag wel veel groter voor zijn ploeg uit had mogen pakken. In de tweede helft heeft zijn team de wedstrijd zakelijk uitgespeeld. Hoofdtrainer Marcel de Letter van SEP vond dat zijn ploeg tegen een beter voetballend DHL op karakter terug in de wedstrijd kwam. Zijn team voerde de druk op op de tegenstander op zoek naar de gelijkmaker, maar in plaats daarvan kreeg SEP in de 80e en 90e minuut het deksel op hun neus.

VDL-FC Zoetermeer

Koploper FC Zoetermeer in 4D vertrok voor de wedstrijd tegen VDL in de nieuwe spelersbus richting Maassluis. Eenmaal op het veld begon de ploeg sterk aan het duel en dicteerde het spel. Dat resulteerde in de zesde minuut in een doelpunt van Djamil El Messaoudi, die na aangeven van Jonas van den Hemel de 0-1 in de verre hoek achter de goalie van VDL schoot. FC Zoetermeer bleef de gevaarlijkste ploeg, maar slaagde er niet in de afstand te vergroten. In de twintigste minuut was er sprake van een communicatiefout in de Zoetermeerse defensie die onmiddellijk werd afgestraft: 1-1. Daarna volgde er een onrustige fase en kwamen beide ploegen tot de nodige scoringsmogelijkheden, maar werd het net niet gevonden. Na de rust kwam FC Zoetermeer met goede benen uit de kleedkamer, met als resultaat de 0-2 van Brandon Zigo Tichem, op aangeven van Emre Terlemis. Kort daarna scoorde Djamil EL Messaoudi op aangeven van Emre Terlemis de 1-3. De thuisploeg ging vervolgens meer risico nemen en wat offensiever spelen. FC Zoetermeer werd daardoor nog een aantal malen gevaarlijk, maar kwam niet meer tot scoren.

SEV – MSV’71

In een boeiende confrontatie wist SEV een verdiende overwinning te behalen, een prettig herstel na de teleurstellende nederlaag van vorige week zaterdag. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat SEV haar huiswerk goed had gedaan, profiterend van de ruimte achterin die MSV liet. De eerste helft eindigde met een 1-0 voorsprong dankzij een toch niet bijster goed geschoten doelpunt van de vaste penaltynemer bij de Leidschendammers, Paul Jansen. De tweede helft vertoonde een vergelijkbaar beeld, waarin MSV’71 het weliswaar wel probeerde, maar niet in staat was om de solide verdediging van SEV te doorbreken. De thuisploeg kreeg daarentegen steeds betere kansen en wist via een goed uitgespeelde aanval de voorsprong te vergroten naar 2-0, met de supersnelle Rachid Hayners uit een counter als maker van het doelpunt. De score bleef daarna ongewijzigd, waardoor het team van hoofdtrainer Arjan Kortleven met een sterk optreden de wedstrijd afsloot met een welverdiende 2-0 zege.

RVC Celeritas – Te Werve

Door een 0-3 overwinning op RVC Celeritas heeft Te Werve de hekkensluiter nog dieper in de problemen gedrukt. Hoofdtrainer Huib van Oostrom Soede heeft de laatste twee weken alleen maar op afwerken getraind en dat heeft met zeven doelpunten in twee wedstrijden bepaald een positief effect gehad. Robbert Jas, Faysal Ameziane en Aymane Achnak maakten alle Te Werve-doelpunten vanaf de zijkant. De terugkeer van doelman Murat Ozcan bij RVC Celeritas had niet het gewenste resultaat. Uiteraard een tevreden hoofdtrainer Huib van Oostrom Soede na afloop over de zege die hoger uit had kunnen vallen wanneer de vier kansen voor open doel niet waren gemist.

Lees verder