4e klasse A/C: Nieuwe koploper in 4C, Stompwijk’92 wint makkelijk van Alphen

 Door het niet in actie komen van GDA is ODB de nieuwe koploper in 4C. Stompwijk’92 had een makkelijke wedstrijd in Alphen. Een doelpuntrijk duel was het tussen GSC ESDO en sv Erasmus. DUNO deed wat er verwacht mocht worden van de ploeg van trainer Lamens en won gemakkelijk van SVH.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk

4e klasse A

Alphen – Stompwijk’92

Alphen kreeg Stompwijk’92 op bezoek. De uitploeg begon goed aan de wedstrijd, en maakte halverwege de eerste helft via Mitchell Jacobs de openingstreffer. Net voor de rust maakte Mitchell Jacobs ook zijn tweede treffer. Na de rust kwam de uitploeg nog sterker de kleedkamer uit en was op zoek naar de volgende treffer. Net na de pauze kreeg Stompwijk’92 een penalty en dat betekende voor Mitchell Jacobs de kans om een hattrick te maken. Jacobs schoot moeiteloos de bal in het doel en kon een mooie hattrick bijschrijven: 3-0. Een paar minuten voor het eindsignaal maakte Joeri van der Salm nog een goal voor de uitploeg en zo werd de eindstand 0-4.

4e klasse C

GSC ESDO – sv Erasmus

GSC ESDO was gastheer voor sv Erasmus. De bezoekers, die vorige week nipt verloren van ODB, waren gebrand op een overwinning. GSC ESDO had dezelfde voornemens, aangezien het vorige week niet kon starten tegen DUNO. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kwam op voorsprong door een doelpunt van Mo Achali (foto). sv Erasmus deed snel wat terug en Didi Ras maakte de gelijkmaker. GSC ESDO pakte de voorsprong weer terug via Houssain Zeryouh, maar net als bij de eerste voorsprong kwam de uitploeg weer op gelijke hoogte. Mitchell Beijersbergen maakte de gelijkmaker en zo gingen de ploegen met een gelijkspel de kleedkamer in. GSC ESDO kwam na de thee sterk uit de kleedkamer en Mo Achali maakte zijn tweede doelpunt van de dag. De thuisploeg had de smaak te pakken en Redouan Tabelhajet en Houssain Zeryouh zorgden voor een eindstand van 5-2.

ODB – sv Houtwijk

Voor de thuisploeg was dit een wedstrijd die het moest winnen. Het wilde namelijk winnen voor trainer Patrick Demmers en om de koppositie te pakken. De wedstrijd begon met een minuut stilte en een mooie sfeeractie in verband met het overlijden van de echtgenote van trainer Demmers. ODB begon heel sterk en had in de beginfase gelijk kansen. Jordi Mulder maakte vlak voor rust na een mooie loopactie de openingstreffer voor de thuisploeg: 1-0. ODB was alleen maar in de aanval en het was wachten op de tweede treffer. De uitploeg probeerde tevergeefs wel wat terug te doen, maar ODB was gebrand om nog meer te scoren. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met die 1-0 ruststand. Na de pauze kwam sv Houtwijk goed uit de kleedkamer en had kansen op de gelijkmaker. Toch was het ODB, dat via een counter de tweede treffer scoorde via Desley Zwiers: 2-0. Niet lang daarna scoorde Wesley Perquin na een afgeslagen corner. Zijn broer Mike Perquin maakte in de slotfase de laatste treffer waardoor de eindstand 4-0 was voor de thuisploeg.

SVH – DUNO

De ploeg van Kenneth Lamens mocht deze zaterdagmiddag laat aantreden op sportpark Wateringse Veld. DUNO was blij dat het de warming-up niet voor niets had gedaan en de uitploeg begon goed aan de wedstrijd. Al snel maakte Youssef Talhaoui de openingstreffer voor DUNO. De thuisploeg had niet veel in te brengen, omdat DUNO heer en meester was op het veld. Mo Simsek maakte voor de rust de tweede en de derde treffer voor de uitploeg en zo gingen de ploegen rusten bij een 0-3 tussenstand. Het team van DUNO-trainer Kenneth Lamens was nog niet klaar en wilde nog meer scoren. Kevin Jacobs tekende voor de vierde treffer voor de uitploeg en Olav Ruijl bepaalde de eindstand van 0-5. De scheidsrechter floot tien minuten eerder af, misschien had de eindstand nog hoger kunnen zijn. We zullen het nooit weten, maar voor nu heeft de ploeg van Kenneth Lamens weer drie punten erbij.

 

Lees verder