3e klasse D: Lyra zet achterstand om in winst, HVC’10 simpel langs

Lyra wist tegen Vierpolders een achterstand om te zetten in winst. OVV won in de slotfase van Naaldwijk. HVC’10 en Meeuwenplaat speelden een sportieve wedstrijd, waarin HVC’10 er met de punten van doorging. DVO’32 – MVV’27 werd beslist in de laatste minuten.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk       |    Foto’s: Hans Wüstefeld

HVC’ 10 – Meeuwenplaat

HVC’ 10 was gastheer voor Meeuwenplaat. Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd, maar de thuisploeg bouwde aan een snelle voorsprong. Meeuwenplaat kwam niet lang daarna op gelijke hoogte. Halverwege de eerste helft maakte Mitchell Bouwhuis een goal via een vrije trap vanaf zo’n veertig meter. De thuisploeg stond dus weer op voorsprong: 2-1. Net voor het rustsignaal kopte Kay van den Bos de bal in het doel, wat een 3-1 ruststand opleverde. Na rust zocht Meeuwenplaat meer de aanval, waardoor er ruimte kwam voor HVC’10 om de voorsprong te vergroten. De thuisploeg slaagde er niet in om deze kansen af te maken en Meeuwenplaat lukte het niet om de aansluitingstreffer te maken. De scheidsrechter had een makkelijke wedstrijd met maar twee gele kaarten. De eindstand van deze sportieve wedstrijd kwam met 3-1.

DVO’32 – MVV’27

MVV’27 ging op bezoek bij DVO’ 32. Op het sportpark in Vlaardingen begonnen beide ploegen goed aan de wedstrijd en hadden gelijke kansen. Gescoord werd er in de eerste helft echter niet, dus 0-0 bij rust. In de tweede helft waren de ploegen weer aan elkaar gewaagd en kansen werden niet afgemaakt. In de slotfase wist MVV’27 toch te scoren, want Wijnand der Schee vond het net en bepaalde daarmee gelijk de eindstand op 0-1 voor de bezoekers.

OVV – Naaldwijk

OVV mocht Naaldwijk ontvangen. De uitploeg begon slecht aan de wedstrijd en kwam al in de beginfase achter. Rowen Bronwasser kopte de bal in het doel. De eerste helft waren de kansen verdeeld, maar beide ploegen slaagden er niet in om een goal te maken. Naaldwijk had de rust even nodig en kwam sterk uit de kleedkamer. Tim Zwinkels maakte de aansluitingstreffer voor Naaldwijk. In de laatste minuut kreeg Naaldwijk een counter tegen en Omar Ayildis scoorde de beslissende treffer. Een 2-1 winst voor OVV thuis tegen Naaldwijk.

Lyra – Vierpolders

Vierpolders kwam langs op sportpark De Zweth. Na de verliespartij van vorig weekend was de thuisploeg erop gebrand om te winnen. Desondanks wisten beide ploegen in de eerste helft niet te scoren. De ruststand was dan ook 0-0. De uitploeg begon sterk aan de tweede helft en wist al snel het vijandelijke doel te vinden: 0-1. Niet lang daarna vergrootte het door een vrije trap de voorsprong: 0-2. Lyra zocht naar de aansluitingstreffer en vond deze via Jesse Schelvis, die vanaf achttien meter het net wist te vinden: 1-2. Lyra had de smaak te pakken en Dylan Arbouw scoorde vanuit een corner de gelijkmaker: 2-2. Vlak voor tijd trof Dylan Arbouw weer doel vanuit een corner, alleen nu betekende het een voorsprong voor de gastheren: 3-2. De bezoekers probeerde nog wat terug te doen, maar Roy van der Sar maakt het beslissende en bevrijdende doelpunt waarmee hij de eindstand van 4-2 bepaalde.

 

 

Lees verder