3e klasse B: Laakkwartier in productieve bui tegen Duindorp SV

In een doelpuntrijk duel versloeg Laakkwartier Duindorp dat nog steeds zoekende is naar de weg naar boven. In de onderste regionen deed Full Speed goede zaken door Blauw Zwart met 1-0 te verslaan. HMSH en Blauw Zwart verloren hun duel en misten daardoor de aansluiting met de middenmoot

Tekst: Peter Petit

Duindorp sv – Laakkwartier

Duindorp sv kon weer geen gevolg geven aan de goede start van de competitie. Tegen Laakkwartier verloor de ploeg van hoofdtrainer Martin Abbenhuis met grote cijfers: 2-5. Het was ook Laakkwartier dat goed aan het duel begon en de eerste kans kreeg. De ultieme kopbal van Rafiq Ibrahim kuste echter de paal. Slechts uitstel van executie, want in de zesde minuut werd een mooie trekbal van Fauzi afgemaakt door Kai Muusers: 0-1. Uit het niets kwam Duindorp sv terug. Jamie van de Oever deed het net trillen: 1-1. Laakkwartier leek compleet de weg kwijt te zijn, Duindorp SV profiteerde daar maar te gretig van, met Robbin Roos als de gevierde man: 2-1. Laakkwartier had zich inmiddels hervonden en drukte dat ook in een doelpunt uit, met weer Kai Muusers als maker van het doelpunt. Laakkwartier had inmiddels het juiste ritme weer teruggevonden met als gevolg dat de Duindorpers er niet meer aan te pas kwamen. Een diepe bal werd door Karam Boukhari op sublieme wijze afgemaakt, Laakkwartier weer op voorsprong: 2-3. Iliyas Chouchou bekroonde een goede invalbeurt met een weergaloos doelpunt: 2-4. Ook de laatste treffer van de dag mocht er zijn, weer van de voet van een Laakkwartiet speler. Karam Boukhari schoot de bal onhoudbaar voor de Duindorp-doelman in de winkelhaak. Einduitslag 2-5 en drie punten voor Laakkwartier in een sportieve wedstrijd en dat was in het verleden wel eens anders bij wedstrijden tussen deze twee rivalen. In de stand volgt Laakkwartier na zeven wedstrijden koploper KMD, dat Concordia versloeg, op één punt.

DWO – PGS Vogel

Het dit seizoen naar de derde klasse gepromoveerde PGS Vogel versloeg DWO met 0-2, bij rust was de stand nog 0-1. Mario van Duinen maakte de 0-1 na een heerlijke assist van Oussama in de 38e minuut, na balverlies op het middenveld bij de Zoetermeerders. Met een lob passeerde Van Duinen DWO-doelman Johan de Ruijter. Rust 0-1 na een rommelige eerste helft.  Nauwelijks had het beginsignaal voor de tweede helft geklonken of de bal lag alweer in het netje. Een misverstand in de defensie tussen de DWO-doelman en één van zijn verdedigers deed de bal in het eigen doel belanden. Eigen doelpunt, of was het toch weer Mario van Duinen, het bleef onduidelijk. DWO leek kort daarna de aansluitingstreffer te hebben gescoord, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel. Eindstand 0-2.

HMSH – Graaf Willem II VAC

HMSH – Graaf Willem II VAC eindigde in een fraaie 1-4 overwinning voor de ploeg van Jan de Jong (foto). Doelpuntenmakers namens ‘de graven’: Brian de Jong, Sam Jellema, Maarten Rieder en Joao Malfitano. Met een derde plek doet de promovendus nog volop mee in de titelrace in 3B. HMSH wist voor de vijfde keer op rij niet te winnen en staat, zo vroeg in het seizoen. al op grote achterstand.

DSV Full Speed – Blauw-Zwart

Full Speed won het duel in de onderste regionen van Blauw- Zwart met het kleinst mogelijk verschil, 1-0. Lesley Dijksman scoorde in de 36e minuut. De ruststand was tevens de eindstand. De Wassenaarders misten door deze nederlaag de kans om aansluiting te krijgen bij de brede middenmoot.

 

Lees verder