3e klasse A/B: KMD verdedigt koppositie met verve, Schipluiden blijft goed meedraaien

In 3A moest BSC’68 zich gewonnen geven in een uitduel bij Koudekerk. KMD blijft in 3B de lijstaanvoerder na een zege op Concordia. Wilhelmus was te sterk voor hekkensluiter Ariston’80 en Schipluiden was DSVP in Pijnacker de baas.

Tekst: Roland van der Linden        |      Foto’s: Rob Römer

3e klasse A

Koudekerk – BSC’68

In een gelijk opgaande eerste helft bleven de doelpunten uit. Na de doelwisseling kreeg BSC’68 al vrij snel een treffer om de oren. De ploeg uit Benthuizen nam daarna de controle over en kwam al na twee minuten op 1-1. Op aangeven van Guido de Peinder scoorde Joep van Straalen. BSC’68 had daarna kansen genoeg om op voorsprong te komen, maar Jelle Verhoeff en Guido de Peinder zagen hun kansen verloren gaan. Koudekerk kon profiteren van een fout op het middenveld van BSC’68 en kwam op 2-1. Het leed was nog niet geleden en ook de 3-1 kwam op het bord te staan. De bezoekers zetten alles op alles, maar zagen twee keer de bal op de paal belanden en een zuiver doelpunt van Kaan Sari afgekeurd worden vanwege buitenspel.

3e klasse B

KMD – dsv Concordia

Concordia kwam tegen de verhoudingen in op een 0-1 voorsprong dankzij een doelpunt van Rens Sandell en leek met die stand ook de rust te gaan halen. Door twee persoonlijke fouten van de Delftse doelman kon KMD alsnog met een 2-1 stand aan de thee. Op aangeven van Jules Maring schoot Dylan Groen de 1-1 binnen, terwijl Jesse de Waard uit een vrije trap voor de voorsprong zorgde. In de 46ste minuut nam Leandro Havinga de 3-1 voor zijn rekening. De spanning kwam weer terug in het duel nadat Rens Sandell een strafschop benutte: 3-2. Zeven minuten voor tijd gooide Havinga het duel definitief op slot: 4-2.

DSVP – Schipluiden

De toeschouwers bleven in de eerste helft verstoken van doelpunten. DSVP kreeg een goede kans om te scoren maar faalde in de afwerking. In de tweede helft kreeg de thuisploeg een strafschop, maar Schipluiden-doelman Danny Jager hield zijn doel schoon. De bezoekende ploeg van trainer Jeroen Hoefnagel pakte de volle winst. Sjoerd Boks zorgde met twee treffers voor een 0-2 eindstand.

Ariston’80 – Wilhelmus

Op het sportcomplex van de TU Delft bond Wilhelmus Ariston’80 aan de zegekar. Het geplaagde Voorburgse team kon de terugreis aanvangen met een 0-3 overwinning op zak en klom door de winstpartij naar een vijfde plek.

Voor rust nam Brandon Poncin beide treffers voor zijn rekening. Na de thee zorgde Noah Saridjojo voor een 0-3 eindstand. Cedric Aké was verantwoordelijk voor de assists bij alle doelpunten. Trainer Piet Gelauff jr. neemt de rol van hoofdtrainer van Wilhelmus tot aan de winterstop op zich en is er op gebrand om elke week te presteren met het team in een goede sfeer.

Lees verder