2e klasse D: Verburch verliest tweede wedstrijd op rij, Oliveo pakt volle buit bij Westlandia

Koploper Oliveo moest zich na het gelijke spel van vorige week herpakken en ging in het Westland op bezoek bij Westlandia. Verburch verloor afgelopen speelronde en ging thuis op zoek naar een beter resultaat.

Tekst: Marlon Taal           |       Foto’s: Ron Heinen

Westlandia – Oliveo

De gasten uit Pijnacker waren sterk vanaf de aftrap en dat leidde tot een vroege 0-1 voorsprong via Noah Boer op aangeven van Bob Ruigrok. Oliveo had dan ook de volledige grip op de wedstrijd tijdens de eerste helft, maar vergat zichzelf te belonen om het tweede doelpunt bij te schrijven. Westlandia kon de kleedkamer opzoeken zonder grote achterstand. Het spelbeeld bleef onveranderd in het tweede deel van de wedstrijd. De wedstrijd speelde zich veel af op de helft van de gastheren. Met nog tien minuten te gaan kwam daar dan ook het tweede doelpunt voor de ploeg van trainer Willem van der Smit via Max Huurman. Dit bracht de eindstand op 0-2 voor de koploper.

Verburch – CION

De gasten uit Vlaardingen hadden in de eerste helft het beste van het spel. Halverwege het eerste deel kwam CION dan ook op een 0-1 voorsprong. Dit was ook de ruststand in Poeldijk. In de tweede helft kon de thuisploeg van trainer John Zuiderwijk  een paar keer gevaarlijk voor het doel komen, maar kon een nederlaag niet voorkomen. De eindstand in Poeldijk was dan ook 0-1 in het voordeel van de Vlaardingers.

Lees verder