2e klasse D: Vitesse Delft overloopt op Tanthof-Zuid DHC

Voor aanvang van de op Sportpark Tanthof Zuid gespeelde stadsderby tussen Vitesse Delft en DHC stonden beide ploegen op gelijke hoogte in de subtop, met ieder acht uit zes en een doelsaldo van -1. Er waren met een kleine tweehonderd toeschouwers te weinig mensen afgekomen op het allereerste competitietreffen ooit tussen de hoofdmachten van beide clubs. In een mager zonnetje bleef het droog, na de vele regenval in de voorgaande dagen, zo niet weken. Het natuurgrasveld was er dan ook naar: zacht en hobbelig.

Tekst: Wicher Schreuders       |     Foto’s: Aad van der Knaap & Moshe Amsalem

Na het aanvangssignaal van scheidsrechter Frank Meeuwenoord (Lisse) volgde bij het eerste balcontact een gele kaart voor DHC-er Sinan Ocal. Al na drie minuten riepen de groen-zwarten om een strafschop toen Kubilay van Oosten binnen de beruchte lijnen was neergegaan, maar scheidsrechter Meeuwenoord gaf een vrije trap tegen DHC, kennelijk vanwege een vermeende schwalbe. In de fase hierna had DHC wat meer balbezit en probeerde het Vitesse Delft in de verdediging te drukken. (Foto’s: Aad van der Knaap)

Na twintig minuten was de thuisploeg via aanvoerder Daan Burgering voor het eerst gevaarlijk, maar zijn schot werd een prooi voor DHC-goalie Oussama Zayzaoui. In dezelfde minuut ging aan de andere kant Sinan Ocal binnen de beruchte lijnen onderuit, maar ook nu zag arbiter Meeuwenoord hier niets in. Na een doelpoging van Gigi Vermeer, die door Zayzaoui werd gestopt, volgde na 26 minuten de openingstreffer. Een op links snel genomen vrije trap verraste niet alleen een deel van het publiek, maar kennelijk ook de DHC-verdediging, want Duncan Sjerp kon van enige afstand doelman Zayzaoui toch nog onverwachts kloppen: 1-0.

Na deze openingstreffer was de thuisclub overheersend. DHC kwam aanvallend niet verder dan vijf minuten voor het rustsignaal een combinatie tussen Giovalli Serbony en Stefan Moreira, waarna een schot van laatstgenoemde afketste op een Vitesse-been en slechts een hoekschop opleverde. Vitesse Delft kwam toen al steeds vaker bij het DHC-doel, hetgeen na 42 minuten in een doelpunt resulteerde. Een voorzet vanaf de linkerkant van Hamza el Kaddouri bereikte de volledig vrijgelaten Duncan Sjerp, die vlak voor het doel heel eenvoudig Zayzaoui kon passeren: 2-0. En dat kort voor de rust. (Foto’s hieronder: Moshe Amsalem)

Na de doelwisseling probeerde DHC eventjes om de aansluitingstreffer te scoren, maar al na zeven minuten in die tweede helft werd de wedstrijd definitief beslist. Op het middenveld maakte DHC-er Quinten van Zweden een ongelukkige sliding van achteren op Levie Schut, hetgeen door arbiter Meeuwenoord met rood werd bestraft. Hiermee kwam DHC met tien man te staan en was de wedstrijd gespeeld. In de nog te spelen bijna veertig minuten overliep de thuisclub DHC aan alle kanten. Dit leidde tot nog slechts twee doelpunten voor de thuisclub. Na een uur speelde Sjerp de bal keurig breed op Jesse Boateng, die eenvoudig de 3-0 liet noteren. Ten slotte werd na 76 minuten uit een corner raak gekopt door Kenneth Duah, waarmee 4-0 de eindstand werd.

Vitesse Delft was in deze wedstrijd na de 1-0 de betere ploeg, terwijl na de rode kaart de wedstrijd feitelijk gespeeld was. De rood-zwarten van Tanthof Zuid kunnen (met nu 11 uit 7 op de vierde plaats) naar de bovenkant van de ranglijst kijken. DHC moet het – na nu maar liefst vier tegendoelpunten in één wedstrijd, na slechts vijf in de zes voorgaande wedstrijden – vooralsnog doen met een lagere klassering op de ranglijst (nu zevende met 8 uit 7). Volgende week gaat Vitesse Delft naar HBSS, terwijl DHC aan de Brasserskade Westlandia ontvangt.

 

 

Lees verder