2e klasse C: Nipte zege VUC, keeper Nick Hasper redder in nood

Een uitstekende doelman Nick Hasper (foto) sleepte VUC in Oudewater door de zware slotfase heen en wist de Haagse ploeg met 2-3 de vierde overwinning op rij te boeken. Als koploper VUC komende zaterdag aan Het Kleine Loo Alphia verslaat, is het winnaar van de eerste periodetitel.

Hoewel FC Oudewater in de tweede klasse C bijna onderaan staat, was het toch de ploeg die het VUC tot nu toe in de competitie het lastigst maakte. Vooral door de lucht had de koploper moeite met de thuisclub en incasseerde het twee tegentreffers, net zo veel als in de voorgaande zes wedstrijden bij elkaar. Het was voor FC Oudewater toch niet genoeg voor één of meerdere punten, want VUC zette er aan de andere kant drie doelpunten tegenover.

Omdat het hoofdveld in Oudewater was afgekeurd, werd het duel op een bijveld met kunstgras gespeeld. Dat zorgde in de eerste helft in de stromende regen voor een troosteloze ambiance. FC Oudewater ging furieus van start en kwam in de derde minuut al op voorsprong. VUC, dat laatste man Levi Schipper (verblijf in buitenland) en vleugelaanvaller Andani Ollie (blessure) miste, had even nodig om van deze tegenslag te herstellen.

Voorsprong

Halverwege de eerste helft werd de schade hersteld. Sterker nog, VUC maakte niet alleen gelijk, maar wist in tijdsbestek van twee minuten de achterstand zelfs in een voorsprong om te zetten. Beide doelpunten kwamen van Melvin Vissers. De 1-1 maakte hij door een vrije trap dwars door de muur van FC Oudewater te schieten en bij de 1-2 werkte de middenvelder een voorzet van Roderick Meinema op fraaie wijze af.

Het tij leek gekeerd, maar FC Oudewater wist via Willem la Lau andermaal door de lucht toe te slaan en naast VUC te komen: 2-2. Dat leek de ruststand te worden, totdat een vloeiende aanval van de gasten met wederom een afgemeten voorzet van Meinema eindigde bij Quinten van der Kraaij, die zijn ploeg alsnog met een voorsprong (2-3) de kleedkamer instuurde.

Afstand

In de tweede helft had VUC het zichzelf makkelijker kunnen maken door één van de drie goede mogelijkheden in de eerste tien minuten te benutten en ruimer afstand van de thuisploeg te nemen. Dat gebeurde niet en daarna wist VUC er nauwelijks meer uit te komen en hing de 3-3 in de lucht. Aangemoedigd door een lawaaiige aanhang langs de lijn drong de thuisclub flink aan. Het was vooral aan Nick Hasper te danken dat het 2-3 bleef. De VUC-keeper, die ook nog werd gehinderd door de laagstaande zon, redde meermalen uitstekend en toonde zich zoals elke week een zeer betrouwbare sluitpost. Vervelend voor het blije VUC was dat Gino van de Water vlak voor tijd met een flinke knieblessure van het veld moest.

Lees verder