2e klasse C: SVC’08 krijgt te weinig uit tegen Foreholte

Waar men in het professionele voetbal walgt van kunstgras is het een zege voor de amateurclubs. Want waar na de overvloedige regenval van de afgelopen tijd het voetbal grotendeels zou hebben stilgelegen kon nu, zeker tot vreugde van de penningmeesters, nog volop worden gevoetbald. Zo ook in Voorhout waar Foreholte en SVC’08 elkaar ontmoetten.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

De wedstrijd was nog maar nauwelijks begonnen of SVC’08 kwam al op een 0-1 voorsprong.  Een hoge bal werd uit het strafschopgebied van Foreholte weggewerkt en belandde voor de voeten van Thomas Hughes. Die twijfelde geen moment en haalde doeltreffend uit. Een ongelofelijke opsteker voor de gasten uit Wassenaar. Foreholte zat niet bij de pakken neer en nam het initiatief daarbij geholpen door de tactiek die SVC’08 hanteerde. Het veldspel van de thuisploeg oogde goed, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Goede acties van linkerspits Stan Spies oogden gevaarlijk, maar de SVC’08-achterhoede hield de pot dicht. En doelman Wesley van de Wel redde goed op een indraaiende bal van de linkerflank. SVC’08 kwam weinig in de buurt van keeper Piet Meeuwissen, maar als dat wel het geval was werd het direct gevaarlijk. Zo kopte Nathan Martha een corner net niet vol in en redde de doelman op de ingeschoten rebound. Zo bleef de wedstrijd in evenwicht.

Foreholte had weliswaar meer de bal, maar SVC’08 had het verdedigend onder controle. Het lag voor de hand dat Foreholte, dat in de tweede helft naar de eigen aanhang speelde, nog meer aan zou dringen op zoek naar de gelijkmaker. SVC’08 moest gebruik maken van de ruimte die daardoor voorin mogelijk zou ontstaan. In de vierenvijftigste minuut kwam zo’n moment. Nathan Martha en Tristan Dufour ontsnapten aan de aandacht van de Foreholte-achterhoede en stormden op doelman Piet Meeuwissen af. Maar Nathan Martha speelde de bal veel te hard aan op Tristan Dufour, zodat hij niet bij de bal kon en dus niet simpel de 0-2 kon maken. In de tegenstoot kreeg zelfs Melle Rekvelt een goede kans op de 1-1.

Waar SVC’08 dus verzuimde om de voorsprong te vergroten kwam Foreholte ietwat gelukkig op 1-1. Een lange bal richting Sam Lemmers, die Jordy de Bruin bewust liet lopen viel ongelukkigerwijze op de voet van Youssef Massaoudi, waardoor de bal voor de voeten viel van de Foreholte-aanvaller. Zijn eerste doelpoging van dichtbij werd nog gestopt door Wesley van der Werf, maar bij de rebound was hij kansloos: 1-1. Foreholte rook bloed en zette aan voor de winnende treffer. De druk op de SVC’08-achterhoede werd weliswaar groter, maar ook nu bleven grote kansen voor de thuisploeg uit.

Maar in de zeventigste minuut kreeg Foreholte een corner te nemen. De bal werd weggewerkt, maar belandde voor de voeten van Boyd Slobbe die genadeloos uithaalde en de bal verdween in de hoek achter keeper Wesley van de Wel: 2-1. Drie minuten later kreeg Yermey Keus de kans op de gelijkmaker, schuin voor de goal ging hij op het doel af, zijn schot ging voorlangs. SVC’08 gooide in de slotfase alle remmen los op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Dat die niet kwam en vooral de manier waarop was extra zuur voor de mannen van trainer Michael Ros. In de laatste minuut van de blessuretijd werd de bal van dichtbij tussen een mêlee van spelers tweemaal ingeschoten, maar redde doelman Piet Meeuwissen de punten voor de thuisclub en had hij het geluk dat een kopbal niet in het doel viel, maar tegen de kruising belandde.

Lees verder