1e klasse C: TAC’90 en Forum Sport in evenwicht

De competitie is voor Forum Sport dit jaar succesvol gestart. Dertien punten uit vijf wedstrijden betekende zelfs dat Forum Sport deze zaterdag als koploper bij TAC’90 aan de wedstrijd kon beginnen. TAC’90 op haar beurt kende een wat minder goede start. Trainer Arie van der Padt stond met zijn selectie op de elfde plek. Niet de plek waar de ploeg hoort te staan. TAC’90 staat bekend als een technisch vaardige ploeg. Maar posities op de ranglijst zeggen niet alles.

Tekst: Jean Nederlof

De wedstrijd aan de Roemer Visscherstraat startte met een sterk aanvallend Forum Sport. Het zette TAC’90 direct onder druk en er ontstonden wat scoringsmogelijkheden. Het overwicht van Forum hield aan tot de twintigste minuut. Vanaf dat moment kon ook TAC’90 aanvallend haar tanden laten zien. Met name de aanvallers Mohamed El Osrouti (foto) en Mert Dognusoz lieten zien over veel techniek te beschikken en kwamen soms gevaarlijk in de buurt van Forum Sport-doelman Petter van Pruijssen. De wedstrijd was meer in evenwicht. Scheidsrechter Cor van Elswijk floot een prima wedstrijd en liet duidelijk merken waar de grenzen lagen. En dat was belangrijk, want er waren veel stevige duels. Niet onsportief, maar wel op het randje.

Lob

In de 37e minuut opende Forum Sport de score. Uit een assist van Haitam el Marid kopte Sven Koppenol de bal achter TAC’90-doelman Dion van Wijk: 0-1. Dit bleef de stand tot de rust. De tweede helft was amper begonnen toen Sven Koppenol de 2-0 kon binnenschieten. Zijn lob over de uitgelopen TAC’90-doelman miste precisie. Vanaf dat moment was het een open wedstrijd. Bij vlagen goed voetbal van beide kanten. Forum Sport kreeg wat meer kansen (te veel om allemaal in dit verslag te noemen), maar TAC’90 kwam ook een aantal keren goed door. Beide doelmannen konden hun talent laten zien.

Vlammend

Aan Forum Sport-kant vielen Soufiane Marfouk en Edoardo Saurwalt in voor respectievelijk Pjer Bom en Haitam el Marid. Juist op het moment dat de vele meegereisde supporters van Forum aan een overwinning begonnen te denken sloeg de rechterspits Mohamed El Osrouti met een vlammend schot de hoop in duigen: 1-1. Zo bleef het ook. Een gelijkspel dat over heel de wedstrijd genomen toch wel terecht was. Forum Sport bleef ongeslagen en staat met 14 punten uit 6 wedstrijden op de eerste plaats met één punt voorsprong op nummer twee Wippolder.

Aanstaande zaterdag speelt Forum Sport op eigen veld tegen sv Den Hoorn. TAC’90 gaat naar LFC in Leiden.

Lees verder