1e Klasse C: FC Skillz loopt in mes tegen sv Honselersdijk

FC Skillz verloor in eigen huis van een zeer effectief sv Honselersdijk. Daar de thuisploeg wel degelijk haar aanvallende aspiraties toonde, bleek het vizier niet op scherp te staan en maakten de bezoekers uit het Westland wel haar kansen af.

Tekst: Terry Konings      /      Foto’s: Koos Ophorst

Na vele dagen van regen deed Sportpark Zonneveld haar naam eer aan, wat maakte dat de zon zich heerlijk liet zien en het voor de toeschouwers aangenaam vertoeven was langs de lijnen. In het spel brak ook de zon als eerste door voor de thuisploeg, wat resulteerde in diverse kansen. Zo werd onder andere Abdel Tufi een aantal keer in stelling gebracht, maar kon hij niet voldoende afdrukken.

Wat sv Honselersdijk hier tegenoverstelde was vooral veel geduld en een zekere volwassenheid in het uitvoeren van haar taken. Naarmate de wedstrijd vorderde trokken de oranjehemden het spel meer naar zich toe vanuit de duels, die ze meer en meer wonnen. In de zestiende minuut braken de bezoekers dan ook de ban door een fout in de Haagse defensie genadeloos af te straffen. Zo krulde Steyn de Bruin de bal vanaf een meter of twintig in het Haagse doel: 0-1.

Weerbaar

In de minuten daarna moet gezegd worden, dat FC Skillz zich uiterst weerbaar toonde en ook het fijne van het spel had gezien haar balbezit. De kansen, die een gevolg waren van het vele balbezit werden alleen niet verzilverd, daar de voorwaartsen ook de 20-jarige doelman Quinten van der Helm enkele keren op hun pad vonden. Verwijzend naar de volwassenheid van sv Honselersdijk had de dorpsclub slechts twee omschakelmomenten nodig om verder uit te lopen in de score. Zo scoorde Steyn de Bruin zijn tweede treffer in de 29e minuut en vijf minuten later volbracht hij zijn hattrick door ook de 0-3 te scoren.

In de tweede helft zakte sv Honselersdijk wat meer terug, gesterkt door haar voorsprong en liet FC Skillz het spel meer maken. Daar de zon in een eerder stadium doorbrak voor de thuisploeg, kun je grote delen van het tweede bedrijf omschrijven als het gegeven, dat er meer wolken voor de zon kwamen en deze ook minder in zicht was. De wolken zijn metaforisch voor de controle, die sv Honselersdijk met name van achteruit had. Mocht de thuisploeg zich eenmaal in kansrijke positie bevinden, zat er altijd wel een Westlands been of voet tussen, waardoor de eindpass niet aankwam. Met nog twintig minuten op de klok volgde een rode kaart aan de kant van FC Skillz, waardoor de thuisploeg met tien man kwam te staan. Echte hoogtepunten waren er in zoverre niet te noemen, daar Sean van der Stap in de negentigste minuut voor de eindstand zorgde van 0-4.

Het bezoekende sv Honselersdijk stapte als terechte winnaar van het veld af en schaart zich met de overwinning in de kopgroep. FC Skillz zal deze harde les mee moeten nemen en om moeten zetten in kracht ofwel weerbaarheid in haar reis als promovendus in de welbekende regionale eerste klasse.

Lees verder