1e klasse C: VELO gaat nipt onderuit bij Valken’68

VELO moest in de uitwedstrijd aantreden bij het altijd lastige Valken’68. De formatie van trainer Kevin van der Geest keek bij rust tegen een 1-0 achterstand aan. In de tweede helft werd niet meer gescoord en kreeg VELO eigenlijk wat te weinig met de nipte nederlaag.

Tekst: Louis de Letter

De gastheren gingen goed van start en namen het initiatief in deze wedstrijd. VELO werd teruggedrongen op de eigen helft en kreeg in de vijfde minuut al een eerste domper te verwerken. Lars de Jong (foto) raakte bij een aanval geblesseerd en moest zich laten vervangen door Emiel Rours, die daarmee zijn debuut maakte in de competitie.

Valken’68 was weliswaar meer aan de bal, maar voor het doel van VELO nog niet echt gevaarlijk. Op aangeven van Thijs den Hollander ging een inzet van Nicky Guijt nog over het doel, maar in de twintigste minuut wel verandering in de stand. Bij het uitverdedigen plaatste captain Benjamin el Amrani de bal pardoes in de voeten van Nicky Guijt, die met een strakke schuiver in de verre hoek VELO-doelman Deniz Pamuk het nakijken gaf: 1-0. Tot aan de rust bleef Valken’68 de bovenliggende partij met slechts een enkele doelpoging van VELO via een kopbal van Mart Dubbeld, verwerkt tot corner, en een inzet van Joey Kouters, gestopt door Valken-doelman Frank Kardjani.

Kansen

In het begin van de tweede helft waren de eerste doelpogingen weer voor Valken’68 via Lars Wietsma, gestopt door Deniz Pamuk, en een schot van Joshua Cooper naast het doel. VELO, met Erik Letsch voor Vince van Egmond, kwam steeds meer in de wedstrijd en creëerde ook kansen. Joey Kouters zag zijn inzet geblokt door een verdediger, een vrije trap van Emiel Rours en een schot van Abel Dries werden gestopt door de Valken-doelman. VELO drong de opponent steeds meer terug op eigen helft, maar in de eindfase ontbrak de zuiverheid om tot succes te komen. Bij enkele counters probeerde Valken’68 de wedstrijd op slot te gooien, maar Samet Arikan zag zijn inzet via Deniz Pamuk corner gaan en Sammy Zandbergen schoot een vrije bal hoog over het doel. Rens van Paasen kwam nog in het veld voor Abel Dries en verdedigers Rens de Vries en Mart Dubbeld werden in de laatste vijftien minuten nog naar voren gestuurd om een beslissing te forceren, maar mede dankzij goed keeperswerk van Valken-doelman Frank Kardjani bleef een doelpunt uit.

Op basis van het spel in de tweede helft had VELO misschien wel meer verdiend, maar als je niet scoort kun geen punten pakken. Zo bleef het 1-0 voor Valken’68 en kon VELO zonder punten terug naar Wateringen. Aanstaande zaterdag thuis tegen Wippolder, een lastige tegenstander voor VELO. Met een tweede plaats doen de Delftenaren weer goed mee en is VELO terug te vinden op de negende plek.

Lees verder