1e klasse C: RKDEO gaat in extremis onderuit tegen LFC

Bij LFC ontbrak op de bank hoofdtrainer Mohamed el Abdallaoui, die ziek thuis zat. Zijn plaats werd ingenomen door zijn twee assistenten Said Boutahar en Wissam el Fahssi. Het deerde de Leidse ploeg niet om de volle buit mee terug te nemen naar huis: 1-2. Bij RKDEO was doelman Huub Koning weer op zijn post onder de lat.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

De eerste mogelijkheid was er al na vijfminuten voor RKDEO, maar Tommy Simonis kwam niet verder dan een schot in het zijnet. Vijf minuten later aan de andere kant een overtreding van Izzy Rosini op de hoek van de zestienmeter, die de RKDEO-speler een gele kaart opleverde en LFC een vrije trap van Cristian Cabrera Ortega, die de bal in handen schoot van doelman Huub Koning. Na negentien minuten op de klok kwam RKDEO op voorsprong. Na een schot van Sven van Noppen van RKDEO kwam de bal ongelukkig in het strafschopgebied tegen arm van een LFC-speler, maar scheidsrechter Nurettin Eren was onverbiddelijk en kende RKDEO een penalty toe. Tommy Simonis is vanaf elfmeter trefzeker: 1-0.

Daarna nog mogelijkheden voor RKDEO via Jack Doorschodt en Fabian Pak (schoten over). Zes minuten voor de pauze was LFC gevaarlijk. Een voorzet van Yassine Ahmir bij de eerste paal op Mike Bekooij, maar doelman Huub Koning was per plaatse om verder gevaar te voorkomen. RKDEO kon aan de thee met die krappe 1-0 voorsprong.

In de tweede helft kwam LFC al na acht minuten langszij. Een schot van Cristian Cabrera Ortega viel via de onderkant van de lat binnen: 1-1. Een minuut later pakte aan de andere kant doelman Francis Ashley de bal na een vrije trap van Izzy Rosini. Diezelfde Rosini maakte tien minuten later een overtreding vlak voor het eigen strafschopgebied. Cristian Cabrera Ortega van LFC liet de bal in het Nootdorpse zijnet verdwijnen. LFC kreeg nog een kans via Taniho da Velga, maar RKDEO-doelman Huub Koning stond op de juiste plek.

Jazz Vermeer probeerde het voor de gastheren twintig minuten voor tijd met een schot van afstand, dat door doelman Francis Ashley in twee instanties werd gepakt. Een combinatie van RKDEO over meerdere schijven vlak daarna werd afgesloten met een schot van Olaf Kramer over het Leidse doel. Terwijl iedereen zich leek te verzoenen met een gelijkspel, sloeg LFC alsnog toe in de blessuretijd. Terwijl RKDEO druk zette om te trachten alsnog de volle buit te pakken, werd er balverlies geleden en strafte Virgillo Hagens het resoluut af: 1-2.

Lees verder